Ο Αμερικάνος Φίλος

Ο Αμερικάνος Φίλος

Παράξενη κρίνεται η υπηρεσιακή συμπεριφορά του κ. Μάθιου Μπράϊζα σχετικά με την ενεργειακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς φαίνεται να ξεπερνά τη διπλωματική δεοντολογία και να δρα ως παράγοντας ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο «Αμερικάνος Φίλος» που χειρίζεται Ευρωπαϊκές και Ευρασιανές Υποθέσεις στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του Ρίπλεϊ

Ο Αμερικάνος Φίλος

Παράξενη κρίνεται
η υπηρεσιακή συμπεριφορά
του κ. Μάθιου Μπράϊζα
Κλείσιμο
σχετικά με την ενεργειακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς φαίνεται να ξεπερνά τη διπλωματική
δεοντολογία και να δρα ως
παράγοντας ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο «Αμερικάνος Φίλος» που χειρίζεται Ευρωπαϊκές και Ευρασιανές Υποθέσεις στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του Ρίπλεϊ από το ομώνυμο βιβλίο της Πατρίτσια Χάϊσμιθ σε σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς, αλλά προτιμά να «διδάσκει» πολιτικές και να «υπαγορεύει» συμφωνίες σαν μάνατζερ πετρελαιϊκής εταιρείας.

Ο κ. Μπράϊζα είναι ένθερμος «υποστηρικτής» των ελληνικών συμφερόντων και επιθυμεί να προμηθεύεται η Ελλάδα το καλό και φθηνό φυσικό αέριο του αγωγού TGI και όχι το νοθευμένο και ακριβό του ρωσικού αγωγού South Stream.

Τις ίδιες θέσεις εκφράζει και το νεοσυντηρητικό Hudson Institute στο οποίο κατέχει εξέχουσα θέση η Τουρκικής καταγωγής σύζυγός του, η κ. Ζεϊνό Μπαράν.

Μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ΗΠΑ, ο κ. Μπράϊζα,  έχει χρηματίσει σύμβουλος του Προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών επί θεμάτων ενεργειακής διπλωματίας για τα αποθέματα της Κασπίας.

Προηγουμένως πέρασε από την πρεσβεία ΗΠΑ στη Μόσχα (1995-1997) ως βοηθός του γνωστού Τόμας Πίκερινγκ (λίγο ακόμη και θα προκαλούσε νέο Ρωσο-Ιαπωνικό πόλεμο με αφορμή τις Κουρίλες Νήσους), στα χαοτικά για τη Ρωσία χρόνια του Γελτσινισμού.

Ο συμπαθής Ματ, μας λέει πλέον ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε τον σατανικό South Stream και όσους ακόμη θέλουμε αγωγούς, αφού όμως πρώτα ολοκληρώσουμε τον αγγελικό TGI που προτιμά και η κ. Ζεϊνό.

Ίσως θα πρέπει να διορίσουμε τον κ. Μάθιου Μπράϊζα ειδικό εκπρόσωπο των ελληνικών εθνικών συμφερόντων για να δούμε επιτέλους μια άσπρη μέρα, καθώς η αγάπη του για τη χώρα μας είναι απέραντη και διαρκής.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης