Πέταξαν γιαούρτια στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Πέταξαν γιαούρτια στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Με γιαούρτια  και μπουκάλια να εκσφεντονίζονται εκατερωθεν απο συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ  και του ΣΥΡΙΖΑ  στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ γιορτάστηκε σήμερα η  Εργατική Πρωτομαγιά στο Πεδίον του Αρεως.

Ορισμένοι  διαδηλωτές  που συγκεντρωθεί στον χώρο της εκδήλωσης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πρόσφατης συμ

Πέταξαν γιαούρτια στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Με γιαούρτια  και μπουκάλια να εκσφεντονίζονται εκατερωθεν απο συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ  και του ΣΥΡΙΖΑ  στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ γιορτάστηκε σήμερα η  Εργατική Πρωτομαγιά στο Πεδίον του Αρεως.

Ορισμένοι  διαδηλωτές  που συγκεντρωθεί στον χώρο της εκδήλωσης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πρόσφατης συμφωνίας με τους εργοδότες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, προκαλώντας την αντίδραση άλλων διαδηλωτών .

Στον χώρο είχαν επίσης συγκεντρωθεί μέλη αριστερών οργανώσεων, που επίσης φώναζαν συνθήματα κατά των ηγεσιών των συνδικάτων.

Κλείσιμο

Όταν συνδικαλιστές επιχείρησαν να παρέμβουν, οι νεαροί κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους, αλλά μετά την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν τελικά να μην γίνει η προγραμματισμένη πορεία προς τη Βουλή υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι νεαροί παρέμειναν στην οδό Πατησίων, απέναντι από το κτίριο της ΓΣΕΕ, ενώ έξω από το κτίριο ήταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τελικά, πορεία προς την Πλ.Συντάγματος πραγματοποιήσαν ομάδα συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, καθώς και στελέχη πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων.

Τα γεγονότα στη συγκέντρωση προκάλεσαν κόντρα μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδικαλιστική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, κάνοντας λόγο για «τραμπουκισμό και τσαμπουκά», και το κόμμα της αριστεράς να απαντά ότι η πορεία έγινε με πρωτοβουλία των εργαζομένων, παρά την απαράδεκτη απόφαση για ματαίωσή της εκ μέρους των ηγεσιών των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

Στο μήνυμά της η ΓΣΕΕ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν τη διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών και εργατικών τους δικαιωμάτων, την αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής των ανισοτήτων, της φτώχειας και της λιτότητας.

Αιχμή των εργατικών διαδηλώσεων ήταν η πώληση του ΟΤΕ, οι ιδιωτικοποιήσεις, το Ασφαλιστικό και η ακρίβεια.

Κατά τη συγκέντρωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, προειδοποίησε για πρωτόγνωρες κοινωνικές εκρήξεις αν συνεχιστεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική και δήλωσε ότι τα συνδικάτα κινητοποιούνται από τρία μεγάλα άλφα: Ακρίβεια, Ανεργία, Ασφαλιστικό. 

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης υπογράμμισε ότι οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις αποτελούν μήνυμα σε όλα τα κέντρα που απεργάζονται μείωση στο εισόδημα και στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ αναφερόμενος στον ΟΤΕ ζήτησε οι βασικές υποδομές να παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο. 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης αναφέρθηκε στην ανάγκη αυτόνομων συνδικάτων και ζήτησε να σταματήσει η ταξική επίθεση του νεοφιλελευθερισμού. 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Γείτονας, Νίκος Αθανασάκης, Χρήστος Πολυζωγόπουλος κ.α.) που με δηλώσεις τους άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα κυρίως της ακρίβειας και των εξελίξεων στον ΟΤΕ. 
Από τη ΝΔ, εκτός των συνδικαλιστών, στη συγκέντρωση βρέθηκε ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης. 
Ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ Αντώνης Μπιρμπίλης δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η απεργιακή κινητοποίηση, καθώς οι εργαζόμενοι στο Οργανισμό είναι αντίθετοι με τη συγκεκριμένη πολιτική. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του, κάλεσε τον πρωθυπουργό «να βγει από τη γιάλα», για να διαπιστώσει τις πραγματικές διαστάσεις της ακρίβειας και σχετικά με τον ΟΤΕ έκανε λόγο για «ξεπούλημα». Εξάλου χωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την «αντιαμερικανική - αντιιμπεριαλιστική βούλησή τους και την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες και τους δοκιμαζόμενους λαούς (Ιράκ, Ιράν, Κούβα, Παλαιστίνιοι)».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του ΠΑΜΕ προς τους μετανάστες και τον τουρκικό λαό, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση της Τουρκίας για την απαγόρευση της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στην πλατεία Ταξίμ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης