Έγκλημα στη Σταμάτα: Ποια είναι η γυναίκα που την κάρφωσε με ψαλίδι ο σύντροφός της

Έγκλημα στη Σταμάτα: Ποια είναι η γυναίκα που την κάρφωσε με ψαλίδι ο σύντροφός της

«Έσφαξα το διάολο στην μπανιέρα» είχε πει στους αστυνομικούς – Λίγο πριν τη σκοτώσει είχαν καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά

Έγκλημα στη Σταμάτα: Ποια είναι η γυναίκα που την κάρφωσε με ψαλίδι ο σύντροφός της
Η άτυχη Άννα Κατρίνη είναι η γυναίκα που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του συντρόφου της, την περασμένη Πέμπτη στη Σταμάτα.
 
«Έσφαξα το… διάολο στην μπανιέρα. Τον είδα στο πρόσωπό της» είχε πει στους αστυνομικούς, ο σύντροφός της, όπου είχε μετατρέψει το σπίτι σε σφαγείο.
 
Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στην οικία της οδού Αγίου Φανουρίου στην Σταμάτα Αττικής, βρήκαν τον 52χρονο άντρα σε λιπόθυμη κατάσταση στο σαλόνι ενώ η άτυχη γυναίκα μέσα σε μια λίμνη αίματος στην μπανιέρα του σπιτιού. Ο σύντροφός της που έμελλε να είναι και ο δολοφόνος της, της είχε καταφέρει δεκάδες τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός της, με ψαλίδι και μαχαίρι.
 
Κλείσιμο
Ο ίδιος, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς είχε πει για την άγρια σφαγή:  «Είχαμε πιει ό,τι υπήρχε μέσα στο σπίτι. Αλκοόλ, ναρκωτικά χάπια, χασίς. Κάποια στιγμή για κάτι ασήμαντο, δεν θυμάμαι τι, τσακωθήκαμε. Κάτι που γινόταν τακτικά τον τελευταίο καιρό. Ξαφνικά αυτή έφυγε πήγε στο μπάνιο. Κάποια στιγμή την άκουσα να με βρίζει. Μπήκα στο μπάνιο αρχικά άρχισα να τη χτυπάω με τα χέρια. Εκείνη συνέχισε να με βρίζει. Τότε πήρα ένα ψαλίδι και άρχισα να τη χαρακώνω. Όταν εκείνη αμύνθηκε δεν ξέρω τι συνέβη αλλά άρχισα να τη χτυπάω με το μαχαίρι και το ψαλίδι». 
 
Η άτυχη Άννα ζούσε τα τελευταία χρόνια μαζί με τον δράστη. Οι γείτονες άκουσαν έντονο διαπληκτισμό ανάμεσα στο ζευγάρι,  λίγο πριν το τραγικό συμβάν. Ο 52χρονος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών χαπιών, ενώ φαίνεται πως είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει μετά την αποτρόπαια πράξη του καταναλώνοντας μεγαλύτερη ποσότητα.


 
Η μοιραία σχέση που οδήγησε στο έγκλημα 

Ένας έρωτας που κύλησε στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών και κατέληξε σε τραγωδία. Αυτός, κάτοικος για χρόνια της Σταμάτας και μια από τις θρυλικές μορφές των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ στις δεκαετίες '80 και '90 που τον γνώριζαν οι φίλαθλοι όλων των μεγάλων ομάδων. Εκείνη, μια απλή γυναίκα που βρέθηκε στον δρόμο των ναρκωτικών και πριν από επτά χρόνια βρήκε στο πρόσωπο του Νίκου Ζήση τον έρωτα της ζωής της. Κάτοικοι της περιοχής που ζούσαν καθημερινά το ζευγάρι μιλούν για μια σχέση αγάπης και μίσους που η κακιά στιγμή και οι παραισθήσεις της ηρωίνης την έπνιξαν στο αίμα. 

Το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Ζήσης πιθανότατα χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, είδε στο πρόσωπο της φίλης του τον διάβολο. Άρπαξε ένα ψαλίδι και με χέρια που έτρεμαν θέλησε να ξορκίσει το κακό. Ήθελε άραγε να προστατευτεί και να προστατέψει την αγαπημένη του από τους «δράκους» και κάποια αόρατη απειλή που έβλεπε να πλησιάζει; Κανένας δεν μπορεί να ξέρει. Ίσως πια, ούτε καν ο ίδιος... Η μανία του ήταν σαρωτική. Ορμά πάνω της, τη σέρνει στην μπανιέρα και με περισσότερα από 25 χτυπήματα της «παίρνει» τη ζωή. Στη συνέχεια ουρλιάζοντας «Σκότωσα τον διάβολο!» παίρνει μια χούφτα χάπια και καλεί την Αστυνομία για να παραδοθεί... Ο 52χρονος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σεισμανόγλειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. 

Ο μάγκας της Original

Τα τελευταία χρόνια στην μονοκατοικία της οδού Αγίου Φανουρίου στη Σταμάτα διαδραματίζονταν καθημερινά ένα πραγματικό δράμα. Μια ακόμη ιστορία, από τις χιλιάδες θλιβερές ιστορίες ανθρώπων που τα ναρκωτικά τους πέταξαν στο περιθώριο και το πέρασμα των χρόνων  τους έκανε ευάλωτους βουτηγμένους στην εξαθλίωση και την ανέχεια. Γιατί ο Νίκος Ζήσης στα 52 του χρόνια έδειχνε να έχει κουραστεί από τη ζωή του. Να έχει λυγίσει από τις ουσίες, να έχει παραδοθεί σε μια μοίρα που ίσως ο ίδιος πίστευε πως δεν μπορούσε να αλλάξει. «Μιλάγαμε σχεδόν κάθε μέρα και μου έλεγε ότι τα βγάζει δύσκολα πέρα. Δουλειά δεν υπήρχε και προσπαθούσε να τα ζήσει με επιδόματα και βοήθειες από φίλους. Και εγώ όποτε μπορούσα τον βοηθούσα...»  λέει  στο ΘΕΜΑ γείτονας του και συνεχίζει «ο Νίκος ήταν ένα πραγματικό θηρίο. Ψηλός με ωραία ανοικτόχρωμα μάτια, πολύ δυνατό παιδί, που για χρόνια ζούσε για την ΑΕΚ και την Original. Tον γνώριζαν όλοι οι οργανωμένοι οπαδοί σε όλη την Ελλάδα και οι ιστορίες που λέγονται γι αυτόν πολλές.... Υπάρχουν φωτογραφίες με πολλούς παίκτες. Ήταν πραγματικός μάγκας. Ένα ευγενικό και καλόψυχο παιδί που ποτέ δεν μας είχε ενοχλήσει».

Με τα ναρκωτικά πάλευε εδώ και πολλά χρόνια. Προσπαθούσε να τα κόψει, να βρει δουλειά, να ξεκινήσει μια κανονική ζωή. Πριν μερικά χρόνια μετακόμισε στην Κέρκυρα. Ένας φίλος του, του βρήκε δουλειά σε ένα σκάφος και τον βοήθησε να «καθαρίσει» από την ηρωίνη. Απείχε για αρκετό καιρό όμως όταν επέστρεψε στην Αθήνα, ξανακύλησε στον κόσμο των σκληρών ναρκωτικών. Και άρχισε να χάνεται σε δρόμους παράξενους και μονοπάτια που δεν είχαν γυρισμό. Πριν επτά χρόνια γνωρίστηκε με τη κοπέλα που τελικά σκότωσε γιατί – όπως είπε στους αστυνομικούς – είδε στο πρόσωπο της το διάβολο. 

Η μοιραία νύχτα 

Τους τελευταίους μήνες, οι φασαρίες και οι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι, διαδέχονταν ο ένας τον άλλο. Υπήρχαν πολλές στιγμές που η ένταση χτυπούσε κόκκινο και η κατάσταση γινόταν ολοένα και περισσότερο αδιέξοδη. Η χρήση των σκληρών ουσιών, θόλωνε το μυαλό και τις περισσότερες φορές και οι δυο τους δεν καταλάβαιναν τι έκαναν... Τη μοιραία νύχτα, η κατάσταση θύμιζε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Τα ναρκωτικά χάπια είχαν μπλοκάρει το μυαλό. Η λογική είχε αρχίσει να χάνεται και ακολούθησε μεγάλη φασαρία για ασήμαντη αφορμή. Ο χρόνος για την 44χρονη γυναίκα ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα. 

Γύρω στις 7 το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Ζήσης σχηματίζει με χέρια που τρέμουν το 100 και με λαχανιασμένη φωνή λέει στον αστυνομικό που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής: «Ελάτε στην οδό Αγίου Φανουρίου στη Σταμάτα. Έσφαξα το διάβολο στη μπανιέρα του σπιτιού. Τον είδα στο πρόσωπο της γυναίκας μου...». Έπειτα, παρατάει το ακουστικό, καταπίνει μια χούφτα χάπια και σωριάζεται στο πάτωμα. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφθασαν στο ματωμένο σπίτι, ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη. Η γυναίκα βουτηγμένη σε μια μπανιέρα γεμάτη αίμα, σφαγμένη με περισσότερα από 25 χτυπήματα. Εκείνος, πεσμένος στο πάτωμα, βυθισμένος στο παραλήρημα του περίμενε το τέλος. Οι αστυνομικοί, απέκλεισαν το χώρο και ο Νίκος Ζήσης οδηγήθηκε με περιπολικό στο Σεισμανόγλειο νοσοκομείο. Το φινάλε μιας ολέθριας σχέσης μόλις είχε γραφτεί... 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης