Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για τους τρεις συλληφθέντες της ΛΑΕ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για τους τρεις συλληφθέντες της ΛΑΕ

Ζούμε την κατάπτωση μίας κυβέρνησης που ζήλεψε τη χούντα, δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και δικηγόρος των τριών - Μέλη της ΛΑΕ έξω από τη ΓΑΔΑ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για τους τρεις συλληφθέντες της ΛΑΕ
Παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, τα μέλη της ΛΑΕ συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους για τους πλειστηριασμούς έξω από τη ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκαλώντας ένα μίνι χάος στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας, καθώς έκλεισε το ρεύμα προς το κέντρο. 

Στο σημείο μετακινήθηκαν αρκετές δεκάδες άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συναγωνιστές τους που προσήχθησαν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προηγήθηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, οι προσαγωγές των τριών μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κλείσιμο
Το μπλοκάρισμα του ρεύματος καθόδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο τόσο στην Κηφισίας, όσο και στη Μεσογείων, αλλά και στη Βασιλίσσης Σοφίας, γεγονός που είχε ως συνέπεια τις εντονότατες διαμαρτυρίες των οδηγών.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συγκέντρωση...






Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα έχει φτάσει στο κατάντημα να συλλαμβάνει παιδιά που προασπίζονται ότι πιο ιερό έχει ο ελληνικός λαός, τα σπίτια και τις περιουσίες του, με κατηγορίες ανυπόστατες και αυθαίρετες. Οι κατηγορίες θα έπρεπε να απευθυνθούν στα ΜΑΤ και κυρίως στον Τσίπρα, τον Τόσκα και τον Κοντονή. Ανοίγουν τον Ασκό του Αιόλου. Ξέρουν πολύ καλά ότι μία κυβέρνηση που κυβερνά με τα ΜΑΤ, έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει αυτή η κυβέρνηση. Δεν είναι του ελληνικού λαού. Είναι των πιστωτών και των ξένων κηδεμόνων. Θα φύγει γρήγορα και ελπίζω να φύγει γρήγορα και όλο το μνημονιακό μπλοκ από τη χώρα».



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ανέλαβε την υπεράσπιση των τριών συλληφθέντων, δήλωσε ότι «ζούμε τις τελευταίες ημέρες κατάπτωσης, μίας κυβέρνησης που ζήλεψε τη χούντα. Ως δικηγόρος των τριών ανθρώπων που συνελήφθησαν, κρατήθηκα αποκλεισμένη από κάθε επικοινωνία μαζί τους για μισή ώρα, με το πρόσχημα ότι δεν έχουν συλληφθεί. Ανέβηκα και είδα τρεις ανθρώπους τραυματισμένους, τους δύο σοβαρά τραυματισμένους, μάλιστα και στο πρόσωπο, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η διακομιδή τους στο νοσοκομείο, ούτε εξέταση από γιατρό. Μίλησα με έναν διευθυντή της αστυνομίας, ο οποίος μου είπε ότι του τηλεφωνούν κάθε δύο λεπτά από το υπουργείο, για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ούτε η χούντα δεν έφτασε σε αυτό το σημείο κατάπτωσης. Ζούμε την πλήρη κατάλυση της δημοκρατίας. Ο αστυνομικός διευθυντής μου είπε ότι η πολιτική ηγεσία και σας το λέω επωνύμως, παρενέβη πολλές φορές. Οι τρεις συλληφθέντες επελέγησαν ως εξιλαστήρια θύματα».




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης