Κύπρος: Υποψίες συγκάλυψης και πέντε νεκροψίες για γυναίκα που την κατασπάραξαν σκύλοι

Κύπρος: Υποψίες συγκάλυψης και πέντε νεκροψίες για γυναίκα που την κατασπάραξαν σκύλοι

Σοβαρά ερωτηματικά για την επιστημονική επάρκεια των Κυπρίων ιατροδικαστών εγείρει η υπόθεση θανάτου της 46χρονης Βουλγάρας

Κύπρος: Υποψίες συγκάλυψης και πέντε νεκροψίες για γυναίκα που την κατασπάραξαν σκύλοι
Σοβαρά ερωτηματικά για την επιστημονική επάρκεια των Κυπρίων ιατροδικαστών έχει προκαλέσει η υπόθεση θανάτου της 46χρονης Petruna Milchova Nikolova, από τη Βουλγαρία, η σορός της οποία θα υποβληθεί σήμερα σε 5η νεκροτομή.

Η γυναίκα βρέθηκε κατακρεουργημένη σε περιοχή της Πάφου και αρχικώς δύο ιατροδικαστές απέδωσαν τον τραυματισμό και τον θάνατο της σε γεωργικό μηχάνημα. Αργότερα αναγκάστηκαν να παραδεχθούν (αφού ακολούθησαν 4 νεκροτομές) ότι η γυναίκα δέχθηκε επίθεση από σκύλους. Τη 5η νεκροτομή που θα γίνει σήμερα θα διενεργήσει η Ελληνίδα καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, την οποία κάλεσε η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου. Στη πρώτη νεκροτομή στις 23Φεβρουαρίου οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλα Χαραλάμπους αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος της 46χρονης προήλθε μετά από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολυτραυματισμού πιθανόν από γεωργικό μηχάνημα. 
Στις 27 Φεβρουαρίου ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους σε δεύτερη  νεκροτομή αποφάνθηκε ότι ο θάνατος προήλθε από πολυτραματισμό συνεπεία πολλαπλών δαγκωμάτων σκύλων.

Στη τρίτη νεκροτομή την 1η Μαρτίου, επίσης από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού και κτηνιατρικού λειτουργού διαπιστώθηκε ότι η 46χρονη πέθανε μετά από πολλαπλά τραύματα συνεπεία δαγκωματιών από σκύλους και ότι εντός δυο ξεχωριστών τραυμάτων στο δεξιό χέρι της θανούσας βρέθηκαν δύο τρίχες οι οποίες παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
Κλείσιμο

Στη τέταρτη νεκροτομή στις 2 Μαρτίου από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη αναφέρθηκε και πάλι πως ο θάνατος της 46χρονης οφείλεται σε επίθεση από σκύλο ή σκύλους.

Η 46χρονη που είχε έρθει με τον σύντροφο της στη Κύπρο για να εργαστούν πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου και έκτοτε η σορός της παραμένει άταφη. Ο σύντροφος της έκαναν έκκληση για να βρεθούν χρήματα ώστε να μεταφερθεί η σορός για ταφή στη Βουλγαρία και το κόστος ανέλαβε να καλύψει ιδιωτική εταιρεία.

Το σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας



Υποψίες συγκάλυψης

Πάντως η στάση των Κυπρίων ιατροδικαστών, έχει δημιουργήσει και φημολογία για πιθανή συγκάλυψη των ιδιοκτητών των σκύλων που κατασπάραξαν τη γυναίκα, καθώς τους δόθηκε χρόνος να εξαφανίσουν τα σκυλιά. Πρόκειται για δυο σκύλους ροντβάιλερ, τους οποίους διατηρούσε σε αγρόκτημα ένας 27χρονος, ο οποίος ήταν και αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία για την γυναίκα, λέγοντας ότι την βρήκε τυχαία.

Από τις έρευνες αποκαλύφθηκε ότι ο 27χρονος ο οποίος προφυλακίστηκε δεν είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία από το σημείο που βρέθηκε η γυναίκα, αλλά από συνεργείο που διατηρεί στη περιοχή.

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι ότι στα κλουβιά των σκύλων που εξαφανίστηκαν βρέθηκαν ίχνη αίματος τα οποία διαπιστώθηκε από εξέταση DNA ότι ανήκαν στη 46χρονη Petruna. Για την υπόθεση συνελήφθη και ο 54χρονος πατέρας του 27χρονου για συγκάλυψη.
 
Και άλλα λάθη

Το 2012 η νεαρή μητέρα Χριστίνα Καλαϊτζίδου, είχε βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στη Δερύνεια. Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και είχε αποφανθεί ότι η Καλαϊτζίδου πέθανε από τραύματα που προκλήθηκαν από πυρκαγιά που ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο στο κρεβάτι του θύματος. Η Καλαϊτζίδου δεν κάπνιζε! Μετά από επιμονή των γονέων της έγινε εκταφή της σορού και διαπιστώθηκε σε νεκροτομή στην Ελλάδα, ότι η κόρη τους είχε πεθάνει από ασφυξία λόγω πνιγμού. Συνελήφθη ο σύζυγος της ο οποίος παραδέχθηκε ότι τη σκότωσε.

Σε άλλη υπόθεση, ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας για ηλικιωμένο που βρέθηκε νεκρός στο χωριό Καμινάρια. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι το σώμα του θύματος ήταν γεμάτο σκάγια από κυνηγετικό όπλο. Τότε ο ιατροδικαστής είχε αναφέρει ως δικαιολογία ότι έφταιγαν το σκοτάδι και η λάσπη για τη λανθασμένη εκτίμησή του.

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης