PROTOTHEMA

Ελλάδα

Απάντηση στην ΠΟΑΣΥ

Αστυνομικοί υπάλληλοι Θεσσαλονίκης: Αν η σύλληψη Σαββίδη οδηγούσε σε εξέγερση μαινόμενων οπαδών;

Αστυνομικοί υπάλληλοι Θεσσαλονίκης: Αν η σύλληψη Σαββίδη οδηγούσε σε εξέγερση μαινόμενων οπαδών;

«Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη» αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ώρα που εισέβαλε στο γήπεδο της Τούμπας

«Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με το ΠΔ 141/1991 άρθ. 119 παρ. ε", αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, την ώρα που εισέβαλε στο γήπεδο της Τούμπας.


"Όλοι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο σήμερα, τι θα έλεγαν αν η σύλληψη του Πρόεδρου της ΠΑΕ οδηγούσε στην εξέγερση μαινομένων οπαδών κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με δυσάρεστες συνέπειες; Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με το ΠΔ 141/1991 άρθ. 119 παρ. ε που ορίζει τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη σύλληψη", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥΘ και προσθέτει ότι, σύμφωνα με το παραπάνω ΠΔ όταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται µέσα σε πλήθος, ή κάτω από συνθήκες, ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνοµικών πρέπει να αναβάλλεται η σύλληψη.

Επίσης, χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε βάρος του αστυνομικού για τη μη σύλληψη του κ. Σαββίδη, "επιφανειακή προσέγγιση της βίας και του φανατισμού εντός των γηπέδων", υπογραμμίζει ότι "πλέον ο ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας εξετάζεται και κριτικάρεται μέσω λαϊκών τηλεδικαστηρίων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για το κοινωνικό σύνολο από κάποια αστυνομική ενέργεια" και ζητά την απόσυρση των αστυνομικών από τα γήπεδα.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει και η λύση πρέπει να είναι ριζική. Αν δεν μπορούν οι πολιτικοί παράγοντες αυτής της χώρας να αλλάξουν και να εφαρμόσουν ένα νέο νομικό πλαίσιο ανάλογο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν να αποσύρουν τους Έλληνες Αστυνομικούς από τα γήπεδα, και οι ΠΑΕ να υποχρεωθούν εξασφαλίσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα με ιδία μέσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

D14/03/201809:47

Αυτη ειναι η δουλεια σας κοπανοι,αν φοβαστε να γινεται σεκιουριτι σε καμια δημοσια υπηρεσια,το ξερατε το εργο πριν πατε στην αστυνομια,αν δε μπορειτε παραιτηθειτε!!!

Απάντηση
ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ14/03/201803:06

Κάνατε ότι δεν βλέπατε, ελπίζατε ότι μέσα στον κακό χαμό δεν θα ασχολιόταν κανείς με την προκλητική αδράνειά σας, αλλά τελικά πέσατε έξω......γατάκια! Ξήλωμα και ποινική δίωξη για να μάθετε ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ για όλους..................... Υποθέτω ότι θα εκτονώσετε την μαγκιά και την βαρβατίλα σας στον επόμενο πλειστηριασμό ή σε καμμιά πορεία συνταξιούχων;;;;;;;;;;;ΟΥΥΥΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ

Απάντηση
Σπύρος 14/03/201801:19

Είστε ρε τρελοί ; Τι ειναι ο σαββιδης κάνα άγνωστο πρεζόνι ή κανένας αλλοδαπός άγνωστος στις αρχές ; Με το γήπεδο πίτα και με τέτοια ένταση αν έκαναν σύλληψη θα σκοτώνονταν κόσμος . Θα του ασκηθεί δίωξη , γνωστός ειναι και θα μιλήσει η δικαιοσύνη

Απάντηση
ο διητητης επρεπε14/03/201800:20

να συληφθει!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία