Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στον «αέρα» η δίκη - Ζητούν εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στον «αέρα» η δίκη - Ζητούν εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου

Οι συνήγοροι υπεράσπισης καταλογίζουν έλλειψη νηφαλιότητας και μεροληψία κατά την ακροαματική διαδικσία - Αν γίνει δεκτή η δίκη θα ξεκινήσει εκ νέου με νέα σύνθεση

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στον «αέρα» η δίκη - Ζητούν εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου
Έλλειψη νηφαλιότητας αλλά και μεροληπτική διάθεση καταλογίζουν στην πρόεδρου του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνήγοροι υπεράσπισης οι οποίοι μάλιστα ζητούν και την εξαίρεσή της από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με σχετική αίτηση που κατάθεσαν.

Σε περίπτωση δε, που η αίτηση εξαιρέσεως της προέδρου γίνει δεκτή, τότε η συγκεκριμένη δίκη που διεξάγεται από τον Σεπτέμβριο του 2016, θα ξεκινήσει ξανά από την αρχή με νέα σύνθεση του δικαστηρίου.

Η υπόθεση αφορά σε δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την περίοδο 2008 – 2010 και μεταξύ τω 35 κατηγορουμένων συγκαταλέγονται «βαριά» ονόματα του επιχειρηματικού «γίγνεσθαι».

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης με την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσαν κατά της προέδρου του δικαστηρίου κυρίας Μαρίας Κουτέρη κάνουν λόγο για έλλειψη νηφαλιότητας και μεροληπτική διάθεση κατά τη διαδικασία.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα ανέφερε σήμερα στη δίκη ο δικηγόρος κ. Αθανάσιος Βαρλάμης, εκ των συνηγόρων (εκπροσωπεί τον Άγγελο Φιλιππίδη).

«Είναι η πρώτη φορά, στα 44 χρόνια δικηγορίας, που καταθέτω αίτηση εξαίρεσης για δικαστή, δεν έχω έλθει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση», τόνισε ο κ. Βαρλάμης και αναφέρθηκε σε πλήθος μειωτικών εκφράσεων που - όπως υπογράμμισε - έχει διατυπώσει η πρόεδρος, τόσο για τους κατηγορούμενους, όσο και για στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας.

Την αίτηση του κ. Βαρλάμη δήλωσε ότι συνυπογράφει ο συνήγορος Τάκης Μιχαλόλιας, ενώ άλλοι συνήγοροι έκαναν ευθέως λόγο για πρόβλημα περαιτέρω διεξαγωγής της δίκης.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως μέλος του δικαστηρίου και συγκεκριμένα η κυρία Αναστασία Πρίφτη είχε υποβάλει αίτηση αποχής από τη διαδικασία, επικαλούμενη αδυναμία συνεργασίας με την πρόεδρο. Ωστόσο, η αίτησή της απορρίφθηκε με βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης