Να πέσει «μαύρο» στο Mega ζητά ο ΣΚΑΪ από το ΕΣΡ

Σε μακροσκελή επιστολή του ζητά να μη γίνει δεκτό το αίτημα του σταθμού για μεταβολή του χαρακτήρα του προγράμματός του σε μη ενημερωτικό

Επιστολή προς την ολομέλεια του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου απέστειλε η εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΙ) ζητώντας να μη γίνει δεκτό το αίτημα του Mega για μεταβολή του χαρακτήρα του προγράμματός του σε μη ενημερωτικό. 

Στη μακροσκελή επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ προβάλλει έξι ισχυρά επιχειρήματα. Πρώτον, καταγγέλλει πως έχει παρέλθει η προθεσμία τριών μηνών που ορίζει ο νόμος από την προκήρυξη του διαγωνισμού, οπότε και το Mega θα πρέπει να κλείσει, αφού δεν έχει συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία. 

Επίσης, αναφέρεται πως για να αλλάξει φυσιογνωμία θα έπρεπε να έχει κατατεθεί εμπρόθεσμα υπεύθυνη δήλωση στο ΕΣΡ, κάτι το οποίο δεν έγινε, ενώ αναφέρει πως το μεταδιδόμενο πρόγραμμα του Mega, δεν ανήκει στην κατηγορία του θεματικού περιεχομένου, καθώς μεταδίδει μόνο επαναλήψεις παλαιότερων σειρών. Ένα ισχυρό επιχείρημα του ΣΚΑΙ είναι ότι η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε όλες τις προσφυγές της εμφανίζεται ως λειτουργούσα ενημερωτικό σταθμό και όχι θεματικό.

Τέλος, γίνονται αναφορές για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς το Mega λειτουργεί ,σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ στην επιστολή του, χωρίς να αντεπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του και καταλήγει, λέγοντας ότι  είναι σαφής η πρόθεση των μετόχων του σταθμού να μην συμμετάσχουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γι' αυτό και δεν συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών.

Υπενθυμίζουμε, ότι τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το ΕΣΡ στο Mega, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα για τις θέσεις και τις προθέσεις των μετόχων του, ενώ τα μέλη του αναμένεται να συνεδριάσουν στις 13 Μαρτίου για να αποφασίσουν αν θα δώσουν εντολή να πέσει το σήμα του σταθμού ή θα συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι να προκηρυχθεί ανάλογος διαγωνισμός.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr