Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος

Εργάστηκε επί χρόνια στο Βήμα και στην Αυγή - Είχε εκλεγεί βουλευτής επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών - Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 4 στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της Χούντας, δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε διατελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2009 έως το 2012. Υπήρξε πρόεδρος του ΔΣ της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του ΔΣ Left Media στο Κόκκινο.

Για πολλά χρόνια ήταν διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στο Βήμα, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Για τον θάνατο του Βασίλη Μουλόπουλου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter: «Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο. Ο Βασίλης ήταν δίπλα μας όλα τα χρόνια της αναγέννησης και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Με την οξυδέρκεια και τη σοφία του, με τη καυστική του πένα και τις ιδέες του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό το αίτημα για μια βαθιά ριζοσπαστική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Καλό ταξίδι σύντροφε!».





Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου. Υπηρέτησε το λειτούργημα που επέλεξε με σθένος, κατέκτησε διευθυντικές θέσεις και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική, αλλά και πολιτική δράση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στους οικείους του εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια». 

Το Ποτάμι ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Ο Βασίλης Μουλόπουλος ήταν από τους δημοσιογράφους που αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους. Είχε αντιδικτατορική δράση, υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις, εκλέχθηκε σε συνδικαλιστικά όργανα, συμμετείχε στα πολιτικά δρώμενα. Υπερασπίστηκε τις ιδέες του με πάθος και επιχειρήματα. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του».

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και διακεκριμένου δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ο Βασίλης Μουλόπουλος υπήρξε ένας συνεπής αγωνιστής της Αριστεράς, αφοσιωμένος στις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και όλων εκείνων των ιδεωδών τα οποία διαχρονικά η Αριστερά προασπίζεται. Αν και σπούδασε μηχανικός, υπηρέτησε σε όλη τη ζωή του τη μαχόμενη δημοσιογραφία με ήθος και οξυδέρκεια, στρατευμένος στις αρχές της δημοκρατίας, της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Στην οικογένειά του εκφράζω θερμότατα συλλυπητήρια».

Μέσω Twitter τον αποχαιρέτησε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς: 


Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, χθες, αργά το βράδυ, σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.  

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Σπουδών «PRO DEO» και Οικονομικά στη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, παρέμεινε στη Ρώμη και ανέπτυξε δράση στο αντιδικτατορικό κίνημα. Εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Lotta Conitnua» ως το 1980. 

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Εξόρμηση» έως το 1985. Ήταν η χρονιά που μεταπήδησε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με τον οποίο συνέδεσε στενά την επαγγελματική του πορεία στο μέλλον, καθώς εργάστηκε στο «ΒΗΜΑ» και στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ως συντάκτης ύλης και στη συνέχεια ως αρθρογράφος και διευθυντής σύνταξης, για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Στον συνδικαλιστικό στίβο διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) (2008-2009). Αμέσως μετά, το 2009, εξελέγη Βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, αξίωμα στο οποίο παρέμεινε έως το 2012.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Left Media».

Ο Βασίλης Μουλόπουλος διέθετε εξαίρετες επαγγελματικές ικανότητες και ακεραιότητα χαρακτήρα. Ήταν πολύ εργατικός και αφοσιωμένος σε ό,τι αναλάμβανε, στοιχεία τα οποία τον έκαναν να διακριθεί στην επαγγελματική και κοινωνική του ζωή και να χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως των συναδέλφων και των συνεργατών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του, ιδιαιτέρως τη σύζυγο και την κόρη του και αποχαιρετά στο τελευταίο ταξίδι του τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε με μαχητικότητα και τίμησε τη δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Βασίλη Μουλόπουλου θα γίνει αύριο Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στις 4 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr