Ένα σχολείο στην «καρδιά» της τεχνολογίας

Ένα σχολείο στην «καρδιά» της τεχνολογίας

Με το βλέμμα στραμμένο στην πρωτοπορία και τις νέες εκπαιδευτικές εξελίξεις η Εκπαιδευτική Αναγέννηση επενδύει σε προγράμματα τεχνολογίας και ξεχωρίζει με τους μαθητές της σε Πανελλήνιους, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς, όπως οι Μαθητικές Ομάδες Ρομποτικής και η Formula 1 in Schools

«Εκπαιδευτική Αναγέννηση»: Ένα σχολείο στην «καρδιά» της τεχνολογίας
Στην καλή και δημιουργική αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των μαθητών στοχεύουν οι καθηγητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης», έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην πρωτοπορία και τις νέες εκπαιδευτικές εξελίξεις.

Αντιλαμβανόμενοι τη δυναμική της επιστήμης της Πληροφορικής και της έμπνευσης που μπορεί να προκαλέσει στους νέους, το σχολείο ανήκει στην κατηγορία εκείνων που επενδύουν στα προγράμματα τεχνολογίας και ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να ασχοληθούν, να εμπλακούν και να διακριθούν σε Πανελλήνιους, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς, όπως οι Μαθητικές Ομάδες Ρομποτικής και η Formula 1 in Schools. 

Κλείσιμο


1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Λυκείου 2014

Πρόκειται για διοργανώσεις στις οποίες οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, συλλέγουν πληροφορίες, τις αξιολογούν και τις επεξεργάζονται ακολουθώντας το πνεύμα της συνεργατικής μάθησης με στόχο τη δημιουργία με καινοτόμες πρακτικές. Και στην «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» καθηγητές-προπονητές αναλαμβάνουν αυτόν ακριβώς το ρόλο: Να διδάξουν με τέτοιο τρόπο τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ώστε να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς και να εκπαιδεύσουν το πνεύμα τους με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. 

Οι αριθμοί και οι θέσεις κατάταξης αποτελούν επί σειρά ετών την καλύτερη απόδειξη για την ποιοτική, ουσιαστική και την hands on εκπαίδευση των μαθητών της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης»:



H Μαθητική Ομάδα της F1 in Schools «Omega Racing Team» στην 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 2017 στη Μαλαισία






Η Μαθητική Ομάδα της F1 in Schools «Omega Racing Team» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 2017 στη Μαλαισία

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

1η θέση – 2017 
1η θέση – 2015 
1η θέση – 2014 
1η θέση – 2013 
2η θέση – 2016 
2η θέση – 2011 
3η θέση – 2016 
3η θέση – 2014 

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

7η θέση – Ομάδα Λυκείου Minders–Σότσι, Ρωσία, 2014
 
11η θέση – Ομάδα Λυκείου Minders – Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα, 2017

12η θέση – Ομάδα Λυκείου Minders – Τζακάρτα Ινδονησία, 2013 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Formula 1 inSchools

1η θέση – Λύκειο – 2017
 
2η θέση – Γυμνάσιο - 2017

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1

9η θέση – OmegaRacingTeam – Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία, 2017 

Οι σύγχρονες υποδομές και ο εξοπλισμός του Σχολείου σε υλικοτεχνικό επίπεδο αποτελούν σημαντικούς αρωγούς για την συμμετοχή των μαθητών σε διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας και τις συνεχόμενες διακρίσεις τους, τόσο πανελλαδικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.


Μεγάλες επιχειρήσεις δίπλα στους μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση διοργάνωσαν πρόσφατα οι Μαθητικές Ομάδες Omega Racing Team και Minders της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου», προς τιμή των εταιρειών και των φορέων που υποστήριξαν με θέρμη τη συμμετοχή των Ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools που πραγματοποιήθηκε στην Μαλαισία και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, το 2017.

Το Αμφιθέατρο του Σχολείου γέμισε με νεανική καινοτομία, όνειρα, στόχους, αγάπη για μάθηση, εξέλιξη και πρόοδο -χαρακτηριστικά απαραίτητα για τη διάκριση των μαθητών στις υψηλότερες θέσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μαθητές των Ομάδων μετέφεραν στο κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση την πολύτιμη εμπειρία που βίωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και της προσπάθειας, την αγωνία, τις δυσκολίες, τη δημιουργικότητα, την ικανοποίηση από το επιτυχές αποτέλεσμα, αλλά και τα σχέδιά τους για την επόμενη χρονιά! 

Οι μαθητές και οι απόφοιτοι μαζί με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και προπονητή των ομάδων, κύριο Δημήτρη Μωραΐτη περιέγραψαν το μυστικό της επιτυχίας που τους κατέταξε στην 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools και στην 11η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Το δικό τους «παρών» έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και πολιτιστικού κόσμου, όπως Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»,  «Οικογένεια Στεργίου»  «Μυτιληναίος», «ΜΕΓΑ», «Goldair Cargo», «Watt & Volt», «BIC», «Syngenta», «Scorpios Security», «Garage», «Pharmaline», «Aliberti», «Bardahl», «ABEC 357», «Passalis», «Technomar Shipping», «Sea Cruises Exclusive», «Victoria Sarassitis», «Drawlab», «Nuevo Sports», «WRO Hellas», οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί της εξαίρετης προσπάθειας που πραγματοποίησαν οι μαθητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» και συμμετείχαν ως Χορηγοί σε υλικό αλλά και σε ηθικό επίπεδο σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας τους και της συμμετοχής τους.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που τα μέλη των Μαθητικών Ομάδων προσκάλεσαν στην σκηνή του Αμφιθεάτρου τους Υπερήφανους Χορηγούς τους και εξέφρασαν το δικό τους «ευχαριστώ» για τη συνολική υποστήριξη που τους παρείχαν, απονέμοντάς τους Τιμητικές Πλακέτες.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την αξιόλογη προσπάθεια και την επιτυχία των μαθητών και των καθηγητών του Σχολείου και συνεχάρη τις εταιρίες που εμπνεύστηκαν από τη νεανική καινοτομία και την υποστήριξαν έμπρακτα και ουσιαστικά.



Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης», κος Δημήτρης Αντωνόπουλος απονέμει Τιμητική Πλακέτα στην Διαχειρίστρια Δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», κα Αρίστη Σταθακοπούλου



Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά τόνισε την αξία της Χορηγίας και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών για τα εγχειρήματα των νέων μας, που αποτελούν την «Ελλάδα του αύριο».



Οι οικογένειες των μαθητών, η Διοίκηση του Σχολείου και οι Χορηγοί τους σύσσωμοι χειροκρότησαν τα μέλη των Μαθητικών Ομάδων, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα βρίσκονται δίπλα τους και στην επόμενη συμμετοχή τους, που σίγουρα για άλλη μια φορά θα κάνει την Ελλάδα υπερήφανη. 






Πληροφορίες – Εγγραφές : Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Χρυσανθέμων 11, Τ.Κ. 19014, Αφίδνες Αττικής, Τηλ. 22950 29840, www.anagennisi.edu.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης