Ο διακόπτης ακόμη δεν «κατέβηκε»: Αγώνας δρόμου για την θεματική άδεια του Mega

Ο διακόπτης ακόμη δεν «κατέβηκε»: Αγώνας δρόμου για την θεματική άδεια του Mega

Το ιστορικό κανάλι κάνει την τελευταία του προσπάθεια προκειμένου να μείνει ανοιχτό και να συνεχίσει να λειτουργεί ως θεματικό - Ολα θα κριθούν στις 13 Μαρτίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του ΕΣΡ

Ο διακόπτης ακόμη δεν «κατέβηκε»: Αγώνας δρόμου για την θεματική άδεια του Mega
Κι όμως το Mega δεν κλείνει. Μπορεί να μην είναι το κανάλι που ήταν, καθώς η ενημέρωση πλέον δεν υφίσταται, μπορεί να προβάλλονται επαναλήψεις και να μην παράγονται νέες εκπομπές, ωστόσο το ιστορικό κανάλι είναι ακόμη ζωντανό και προσπαθεί να παραμείνει. 
Με αλλαγές, με διορθωτικές κινήσεις, με αλλαγή τροχιάς αλλά προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί και να μείνει ζωντανό στη κούρσα της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Το «μαύρο» άρχισε να απομακρύνεται και όλα άρχισαν να αλλάζουν το βράδυ της Κυριακής, όταν στο «παρά ένα» της συζήτησης για το κατέβασμα του διακόπτη, οι μέτοχοι του Mega έκαναν την κίνηση ματ στέλνοντας επιστολή προς το ΔΣ να αιτηθεί αλλαγή φυσιογνωμίας του σταθμού. Με εντολή του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και της “Alter Ego” ο οποίος «μπήκε μπροστά» για να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία, οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Τηλέτυπος εμφανίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του ΕΣΡ και διατύπωσαν επίσημα το αίτημά τους να διεκδικήσουν θεματική άδεια και φυσικά να μην κλείσει ο σταθμός. 

Το Mega εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Τάσος Κωνσταντινίδης και ο κ. Κλοκοτάρας, νομικός εκπρόσωπος μερίδας εργαζομένων, ενώ το ΕΣΡ επέτρεψε και σε τρεις εκπροσώπους εργαζομένων να είναι παρόντες κατά την ακρόαση δίχως όμως να μπορούν να παρέμβουν.
Κλείσιμο

Από την πλευρά του «Τηλέτυπου» το αίτημα ήταν σαφές: Να λειτουργεί το Mega ως θεματικός σταθμός ως την προκήρυξη του διαγωνισμού για άδειες εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικών σταθμών. Το επιχειρηματικό πλάνο δεν είναι ακόμη έτοιμο καθώς όλα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες, όμως από την στιγμή που κατατέθηκε το αίτημα στο ΕΣΡ άρχισε έναν αγώνας δρόμου προκειμένου να συνταχθεί ένα υπόμνημα στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά όλες οι ενέργειες, οι σκέψεις και οι προθέσεις των μετόχων για την λειτουργία ενός θεματικού, πλέον, καναλιού. Αλλωστε όπως υποστήριξαν και ενώπιον των μελών του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, το Mega λειτουργεί ουσιαστικά ως θεματικό κανάλι από τον Οκτώβριο του 2016 οπότε και σταμάτησε να μεταδίδεται ενημερωτικό πρόγραμμα. 

Λεπτομέρειες δεν δόθηκαν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν, δεν έχει εκπονηθεί σχέδιο, δεν υπάρχει μελέτη. Ολα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 12 Μαρτίου οπότε και θα κατατεθεί το υπόμνημα του σταθμού στο ΕΣΡ, ενώ την επόμενη ημέρα θα βγει η ετυμηγορία. 

Μέχρι τότε όλοι οι άνθρωποι του Mega θα προσπαθήσουν να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα του σταθμού στην οποία ίσως δεν χωρούν όλοι, αλλά θα προσπαθήσουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι. Το «μαύρο» δεν ταιριάζει στο Mega.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης