Τουρκία: Ερευνήθηκαν και για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί - Για παράνομη είσοδο η κράτησή τους

Τουρκία: Ερευνήθηκαν και για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί - Για παράνομη είσοδο η κράτησή τους

«Υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπείας... Μετά το αίτημα του εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» ξεκαθάρισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Τουρκία: Ερευνήθηκαν και για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί - Για παράνομη είσοδο η κράτησή τους
Απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να αφεθούν ελεύθεροι έως τη δίκη τους. Παρ' όλα αυτά, η τουρκική πλευρά επιμένει να βάλει στο παιχνίδι και την κατασκοπεία. Με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις και πρωτοσέλιδα τα τουρκικά μέσα, αν και δεν κατηγορήθηκαν γι' αυτό, προσπαθούν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα ο Τούρκος αντιπρόεδρος και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ έκανε γνωστό ότι, ο 29χρονος ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο 25χρονος λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, εξετάστηκαν και για στρατιωτική κατασκοπεία.

«Αυτοί οι στρατιωτικοί υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπείας. Μετά το αίτημα του εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος. 

Κλείσιμο
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη έως τη δίκη τους, η οποία δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί.

Στην έρευνα περί κατασκοπείας φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο στρατιωτικοί υποστήριξαν ενώπιον του δικαστηρίου της Αδριανούπολης ότι ακολουθούσαν ίχνη στο χιόνι, με την υποψία ότι οι πατημασιές είχαν προκληθεί από λαθρομετανάστες ή διακινητές και υποστήριξαν ότι πήραν φωτογραφίες ώστε να δείξουν στους ανωτέρους τους τι είχαν κάνει.

Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

«Η έκδοση των πραξικοπηματιών στρατιωτικών στην Τουρκία είναι ένα ζήτημα για το οποίο η Τουρκία έχει δίκιο. Για την εκδίκαση των Τούρκων στρατιωτικών στην τουρκική δικαιοσύνη η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Σκεφτόμαστε ότι η Ελλάδα δεν  τις  εκπληρώνει. Το να γίνει ζήτημα  ανταλλαγής θα μειώσει την αξία του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση των πραξικοπηματιών για την δίκαιη εκδίκαση στην Τουρκία. Θέλουμε να εκφράσουμε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» δήλωσε συγκεκριμένα ο Μπεκίρ Μποζντάγ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης