Aναπληρώτρια γ.γ του ΝΑΤΟ: «Όταν οι γείτονές μας δεν είναι σταθεροί, τα αποτελέσματα τα νιώθουμε και εμείς»

Aναπληρώτρια γ.γ του ΝΑΤΟ: «Όταν οι γείτονές μας δεν είναι σταθεροί, τα αποτελέσματα τα νιώθουμε και εμείς»

Η Ρόουζ Γκοτεμίλερ σημείωσε τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

Aναπληρώτρια γ.γ του ΝΑΤΟ: «Όταν οι γείτονές μας δεν είναι σταθεροί, τα αποτελέσματα τα νιώθουμε και εμείς»
Τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας ως κράτος μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ανέπτυξε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτεμίλερ.

Μιλώντας κατά την τελετή της επίσημης έναρξης του 3ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, η κυρία Γκοτεμίλερ αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Ελλάδας από τη βορειοατλαντική συμμαχία κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, καθώς πλοία του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, μαζί με την FRONTEX της Ε.Ε, στην έρευνα, τη διάσωση και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. 

«Ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά απ' όταν ανέλαβαν δράση τα πλοία του ΝΑΤΟ και συνεχίζει να μειώνεται», δήλωσε χαρακτηριστική η κυρία Γκότεμίλερ. 

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, παρόλο που απέφυγε να αναφερθεί αμέσως στην τουρκική προκλητικότητα, επέλεξε ένα γνωμικό για την αστάθεια της γειτονιάς μας. «Όταν οι γείτονές μας δεν είναι σταθεροί, τα αποτελέσματα τα νιώθουμε και εμείς», δήλωσε η κυρία Γκοτεμίλερ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς την Ελλάδα η οποία παρά την οικονομική κρίση εξακολουθεί, σε αντίθεση με άλλους συμμάχους, να δαπανά το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα, ακολουθώντας τις συμφωνίες του ΝΑΤΟ. 
Κλείσιμο

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης χαρακτήρισε την ανατολική μεσόγειο ως μια από τις πιο προβληματικές περιοχές του πλανήτη, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν αντιληφθεί ότι η αστάθεια της περιοχής έχει αντίκτυπο και στην ΕΕ. “Η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας” δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν μια αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη, οι οποίες αντιμετωπίζουν την την τουρκική προκλητικότητα αντιδρώντας με σύνεση και ψυχραιμία. Ο ναύαρχος Αποστολάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαμεσολαβητικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας την παραδοσιακά καλή της εικόνα στις αραβικές χώρες. “Οι κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, μια αραβική χώρα αποτελούν κάτι μοναδικό . Η Ελλάδα έχει δυνατότητες να λάβει πρωτοβουλίες για την σταθερότητα της περιοχής μας.”, δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης