Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους «No Smoking Story»

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους «No Smoking Story»

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορά το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους «No Smoking Story»
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και του ευρύτερου κοινού για το τεράστιο πρόβλημα του καπνίσματος, του παθητικού καπνίσματος και της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου,οργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο «No Smoking Story». 

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορά το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες) και προσβλέπει στην ανάδειξη εκ μέρους των μαθητών της ιδιαίτερης αξίας που έχει η ζωή χωρίς κάπνισμα, απαλλαγμένη από κάθε είδους εξαρτήσεις.

Ο διαγωνισμός γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Κλείσιμο
Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων (όλων των τάξεων) δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, με κύριο στόχο να ευαισθητοποιηθούν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν για ένα κρίσιμο θέμα δημόσιας υγείας που αφορά όλες τις ηλικίες. 

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ένα μεμονωμένο τμήμα μιας σχολικής μονάδας, μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή και τάξεις μιας σχολικής μονάδας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας. 

O διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου 2018 που είναι και η καταληκτική ημερομηνία. Τα σχολεία που θα θελήσουν να λάβουν μέρος, θα πρέπει αρχικά να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα απλό e-mail στο lignos@hcs.gr μέχρι τις 05/03/2018έτσι ώστε να τους σταλεί πληροφοριακό υλικό με τις προδιαγραφές καιτους όρους του διαγωνισμού.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από μεικτή επιτροπή αποτελούμενη από το Υπουργείο Παιδείας, την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και την ΕΚΕ. 

Η βράβευση και η προβολή των διακριθέντων ταινιών θα γίνει σε κεντρικό χώρο της Αθήνας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και σε ημερομηνία κοντά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου 2018) που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. 

Θα γίνει βράβευση των 4 καλύτερων ταινιών (δύο βραβεία για μαθητές Γυμνασίου και δύο για μαθητές Λυκείου) με χρηματικό έπαθλο για τη συμμετοχή τους. 

Το κόστος της βράβευσης των τεσσάρων επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους και γενικότερα της εκδήλωσης βράβευσης θα βαρύνει την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης