Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπροστά στη Βουλή

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπροστά στη Βουλή

Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ - Τελικά επετράπη σε δεκαπέντε άτομα να περάσουν μέσα στην Βουλή

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπροστά στη Βουλή
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, όπου συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Οι διαδηλωτές περίμεναν να μπει αντιπροσωπεία τους στη Βουλή και όταν είδαν ότι αυτό καθυστερεί άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς.

Η κατάσταση άρχισε να φεύγει από τον έλεγχο και προκλήθηκε ένταση με τα ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε χρήση χημικών για να διαλύσουν την πορεία.

Κλείσιμο
Τελικά επετράπη σε δεκαπέντε άτομα να περάσουν μέσα στην Βουλή. 



Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για την νομοθετική διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, με τη οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι η απόφαση αυτή οδηγεί τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην απαξίωση και στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία.

Να σημειωθεί πως την  Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου αναφορικά με το θέμα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Παρόντες στην συνάντηση ήταν εκπρόσωποι από την Κ.Ε.Δ.Ε., τον ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. αλλά και την Δ.Ο.Ε.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το πέρας της συνάντησης: «Επιβεβαιώθηκε με έναν θρασύ και απαράδεκτο τρόπο από την πλευρά του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ο εμπαιγμός και η αδιαφορία της κυβέρνησης για τον απόλυτα επιτυχημένο θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και ειδικά του προσωπικού αυτού που χρόνια τώρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, άρτια κατάρτιση και επαγγελματισμό προσφέρει τις υπηρεσίες του. Φαίνεται όμως, ότι στην κυβέρνηση προτεραιότητα έχουν τα συντεχνιακά παιχνίδια και οι σκοπιμότητες και όχι η επίλυση προβλημάτων για την βελτίωση της παρεχόμενων υπηρεσιών σε μία κοινωνία διαλυμένη από την μνημονιακή πολιτική.



Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, μετά από συζήτηση δύο ωρών, και ενώ οι εργαζόμενοι αγωνιούν για τον μέλλον τους και οι γονείς για το αύριο των παιδιών τους, πρότεινε ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων να γίνει αφού πρώτα ψηφιστεί η διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία, ενώ την ίδια στιγμή ομολόγησε πως δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές καθώς και ότι τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε είναι «αμφισβητήσιμα»!!! Δηλαδή όχι μόνο «αποφασίζω και διατάζω», αλλά και «νομοθετώ και σας εμπαίζω...».

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, όχι μόνο επέμεινε στην διάταξη απαξίωσης και υποβάθμισης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, αλλά προκάλεσε ακόμη περισσότερο, αφού δεν συμφώνησε στην απόσυρση της λέξης «φροντίδα» από τον τίτλο της Σχολής Παιδαγωγών και εκδικητικά αντιπρότεινε η Σχολή να παραμείνει ως Τ.Ε.Ι. και να μην αναβαθμιστεί σε Α.Ε.Ι. Οι παρεμβάσεις του κ. Κώστα Γαβρόγλου είναι προφανές ότι έχουν συγκεκριμένη στόχευση και αυτή είναι να πληγεί ο Δημόσιος, Παιδαγωγικός και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης