Ντου κατά των πλειστηριασμών - «Έκλεισαν» τους διαδηλωτές μέσα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ντου κατά των πλειστηριασμών - «Έκλεισαν» τους διαδηλωτές μέσα στην Τράπεζα της Ελλάδος

«Στον Ντράγκι να τα κάνετε αυτά», φώναξε ο Λαφαζάνης χτυπώντας την πόρτα - Νωρίτερα εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Eurobank στην Κοραή, σε Alpha Bank και Εθνική στη Σταδίου και στην Πειραιώς στην Πανεπιστημίου

Ντου κατά των πλειστηριασμών - «Έκλεισαν» τους διαδηλωτές μέσα στην Τράπεζα της Ελλάδος
Με εισβολή σε τράπεζες από μέλη της πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών έγινε σήμερα η επίσημη πλέον αρχή της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 

Τα 20 άτομα που πραγματοποίησαν «περιοδεία» διαμαρτυρίας σε τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, φαίνεται ότι τα βρήκαν σκούρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς με την είσοδό τους οι φύλακες έκλεισαν την είσοδο με κάγκελα, ενώ έξω από το κτίριο έσπευσαν δυνάμεις της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ. 

Στο κτρίο της Τράπεζας της Ελλάδος βρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άρχισε να χτυπά την πόρτα, όπου βρίσκονται κλεισμένοι οι διαδηλωτές φωνάζοντας:  «Ανοίξτε γρήγορα την πόρτα. Τι είστε εδώ πέρα; Στον Ντράγκι να τα κάνετε αυτά όχι εδώ», ακούγεται να λέει ο κ.Λαφαζάνης.

Κλείσιμο
Λίγη  ώρα αργότερα, οι διαδηλωτές βγήκαν από το κτίριο, με το πανό ανά χείρας και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές και δεν σημειώθηκαν περαιτέρω εντάσεις.









 
«Μπούκαραν» σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας

Λίγο μετά τις 11  περίπου τα 20 μέλη των συλλογικοτήτων εισέβαλαν σε υποκατάστημα της «Eurobank» στην πλατεία Κοραη και αφού σήκωσαν πανό στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και έφυγαν. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτούργησαν λίγα λεπτά αργότερα στα υποκαταστήματα της Alpha Bank και  της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. 




Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου και ύψωσαν πανό και σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς. 

Να σημειωθεί πως σήμερα αναμένεται να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί, αφορούν ακίνητα όλων των κατηγοριών. Από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια με τους επισπεύδοντες να είναι τόσο τράπεζες όσο και ιδιώτες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης