Ο Τζέισον έγινε Αντιγόνη αλλά... παραμένει άντρας

Ο Τζέισον έγινε Αντιγόνη αλλά... παραμένει άντρας

Μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, θέλησε να προσθέσει στη ληξιαρχική πράξη γέννησης το όνομα «Αντιγόνη» και να απαλείψει το φύλο του

Ο Τζέισον έγινε Αντιγόνη αλλά... παραμένει άντρας
Εκδόθηκε απόφαση από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, στο αίτημα του Jason - Αντιγόνη Dane, ο οποίος μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, θέλησε να προσθέσει στη ληξιαρχική πράξη γέννησης το όνομα «Αντιγόνη» και να απαλείψει το φύλο του. 

Το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα αλλαγής του ονόματος αντί «Ιάσων» σε «Ιάσων-Αντιγόνη», σε συμφωνία με το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος με το οποίο «κατοχυρώνεται το δικαίωμα του καθενός για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του και εφόσον η απόρριψη του σχετικού αιτήματος θα δημιουργούσε ανεπιθύμητες συνέπειες για τον αιτούντα ως προς την προσωπική και κοινωνική του κατάσταση και εικόνα». Ωστόσο δεν αποδέχτηκε τη μεταβολή της καταχώρησης του φύλου του προσώπου σε κενή, επικαλούμενο την «έλλειψη σχετικού θεσμικού πλαισίου ατόμων μη κατατασσόμενων σε διακριτή περίπτωση μη-δυϊκής ταυτότητας φύλου (τρίτη καταχώρηση φύλου)». Για τον λόγο αυτό ο Jason- Αντιγόνη θα προχωρήσει σε έφεση.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), η μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας, εξέφρασε με ανακοίνωσή της την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ιστορικής σημασίας απόφαση για τα δικαιώματα των μη-δυαδικών προσώπων του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης