Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες: Πορεία στη Βουλή

Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες: Πορεία στη Βουλή

Συγκεντρώθηκαν πρώτα στο υπ. Εργασίας και συνέχισαν στο υπ. Εσωτερικών - Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής - Διεκδικούν μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες: Πορεία στη Βουλή
Πανελλαδική 24ωρη απεργία 
και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι σχολικές καθαρίστριες.

Φωνάζοντας «τίποτα-τίποτα δεν μας σταματά το δίκιο μας θα πάρουμε με τον τσαμπουκά», οι σχολικές καθαρίστριες βρέθηκαν νωρίτερα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας και στη συνέχει μετέβησαν στο υπουργείο Εσωτερικών όπου αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη χωρίς να αποσπάσουν τις υποσχέσεις που θα ήθελαν πάνω στα αιτήματά τους.
Κλείσιμο







Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) οι σχολικές καθαρίστριες διεκδικούν μεταξύ άλλων: Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ). Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας με αναδρομική ισχύ. Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης