Προβλήματα έφερε η «Ιοκάστη»: Πλημμύρες στη Λάρισα, μισό μέτρο χιόνι στα Τρίκαλα

Προβλήματα έφερε η «Ιοκάστη»: Πλημμύρες στη Λάρισα, μισό μέτρο χιόνι στα Τρίκαλα

Ρέμα στη Σωτηρίτσα της Λάρισας παρέσυρε εν κινήσει αυτοκίνητο και το πέταξε στη θάλασσα - Κινδύνευσε ο οδηγός - Προβλήματα στην κυκλοφορία - Φτιάχνει από αύριο ο καιρός 

Προβλήματα έφερε η «Ιοκάστη»: Πλημμύρες στη Λάρισα, μισό μέτρο χιόνι στα Τρίκαλα
Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία
που πλήττει τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου.
Η «Ιοκάστη» έχει χτυπήσει με καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας πολλά προβλήματα. 

Στην Αττική χθες το μεσημέρι έβρεξε πολύ, μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια και προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.
Κλείσιμο

Όσον αφορά στον
καιρό
, σήμερα αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και καταιγίδες ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. 

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα, οπότε αναμένονται μόνο τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Λάρισα: Ρέμα παρέσυρε αυτοκίνητο που ήταν εν κινήσει 
   
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στις παραλιακές περιοχές του δήμου Αγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Εξαιτίας της βροχόπτωσης, αργά το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δρόμου στην περιοχή του Αγιοκάμπου. Η έντονη ροή των υδάτων προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε ρέματα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Στην περιοχή της Σωτηρίτσας τα ορμητικά νερά των ρεμάτων παρέσυραν διερχόμενο αυτοκίνητο. Περαστικοί έσπευσαν και απεγκλώβισαν τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Στον παραλιακό δρόμο υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη γέφυρα του Αγιοκάμπου και κατά τόπους, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μετ' εμποδίων.



Με αλυσίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας


Το χιόνι που έπεσε από χθες το βράδυ στη Δυτική Μακεδονίας έχει δημιουργήσει μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας αυτή την ώρα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες η χρήση ειδικών ελαστικών, από το 15ο έως το 30ό χλμ της Εθνικής Οδού Γρεβενών-Τρικάλων καθώς και σε ολόκληρο το ορεινό Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο. Επίσης στην Π.Ε. Καστοριάς χρειάζονται αλυσίδες από το 14ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 26ο έως το 35ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Αμυνταίου και από το 35ο έως το 45ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης). Στην Π.Ε. Κοζάνης για την κυκλοφορία των οχημάτων χρειάζονται αλυσίδες, από το 75ο έως το 97ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων και από το 26ο έως το 36ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Βέροιας. Στην Φλώρινα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από το 15ο έως το 22ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά.

Μισό μέτρο χιόνι στα Τρίκαλα

Έως και μισό μέτρο φτάνει το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές στα ορεινά του νομού Τρικάλων, σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα. «Από το βράδυ της Παρασκευής συνδράμουν 24 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Στα πεδινό τμήμα του νομού υπάρχει έντονη βροχόπτωση, έχει ανέβει η στάθμη των ποταμών, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Το χιόνι έχει καλύψει και τμήμα της εθνικής οδού Τρικάλων-Γρεβενών (από το ύψος της Ανθρακιάς και μέχρι τα Γρεβενά) και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κακοκαιρία στην περιοχή θα συνεχιστεί και την Κυριακή και αυτό θα πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους όσοι προτίθενται να μετακινηθούν προς τα εκεί.

Στις 16:00 το απόγευμα, χιόνιζε στα χωριά: Μαλακάσι, Παναγία, Καστανιά, Αμάραντος, Κλιενοβός, Χρυσομηλιά, Παλαιοχώρι, Στουρναρέικα κ.α.

Λόγω του ότι επικρατεί Νοτιάς, το χιόνι είναι μαλακό και δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στο ορεινό οδικό. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα όμως της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων είναι έτοιμα για την εξέλιξη της χιονόπτωσης, που ενδέχεται να χιονίσει και στα πιο χαμηλά υψόμετρα.









Ναύπακτος: Πλημμύρες από τη νεροποντή

Η κακοκαιρία ωστόσο χτύπησε και την όμορφη Ναύπακτο, με πλημμύρες να καταγράφονται σε διάφορα σημεία, όπως στο κτίριο που είχε προγραμματιστεί αποκριάτικο πάρτι.




Aναλυτική η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις πρωινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία - Θράκη μέχρι το μεσημέρι. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής - ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα). βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Στερεά και πιθανόν στο Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ μέχρι το βράδυ και κατά διαστήματα στη δυτική Πελοπόννησο.
Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (με υψόμετρο από τα 600-700 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο ενώ είναι πιθανό μέχρι τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: tricalaola, onlarissa, nafpaktianews










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης