«Μαύρη» Τσικνοπέμπτη για την αγορά κρέατος: Μείωση 50%-60% από πέρυσι

Ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης, στο ΘΕΜΑ 104,6: «Τα μισά χοιρινά της αγοράς είναι από την Ισπανία» -  Μοσχάρι εισαγόμενο από Πολωνία και Ρουμανία

Σε ποσοστό 50%-60% κάτω κινήθηκε η αγορά κρέατος για την Τσικνοπέμπτη σε σχέση με πέρυσι, όπως είπε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς. 

Ο Κλεάνθης Τσιρώνης μίλησε για γενική πτώση όχι μόνο στη Βαρβάκειο, αλλά και στα συνοικιακά κρεοπωλεία. Απέδωσε την πτώση στην αγοραστική αδυναμία του κόσμου και στην στροφή του αγοραστικού κοινού όλο και περισσότερο σε φτηνές λύσεις, καθώς, όπως είπε, "το να πάρεις μια μπριζόλα, ή λίγο κοτόπουλο είναι φτηνές λύσεις, εκεί στράφηκε ο κόσμος. Και τα καταστήματα δεν πήγαν όπως περίμεναν διότι δεν ήρθαν σήμερα να ψωνίσουν για να γεμίσουν τα ψυγεία τους οι καταστηματάρχες. Ευτυχώς που οι παραγωγοί αρνίσιου κρέατος δούλεψαν λίγο με την εξαγωγή, αλλιώς θα είχαν πολύ μεγάλη πτώση".   

Όσο για τα κρέατα που επέλεξαν όσοι τίμησαν την παράδοση της Τσικνοπέμπτης, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι το  ντόπιο αρνάκι ευτυχώς φέτος υπήρξε σε επάρκεια. Σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, σε ποσοστό πάνω από 70% είναι εισαγόμενο από Πολωνία, Ρουμανία και άλλες χώρες, όπως και το χοιρινό σε ποσοστό 60%.

"Τα μισά χοιρινά της αγοράς είναι από την Ισπανία. Ισπανία κάργα" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς, μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι "εκεί βγήκαν οι ενέσεις" -εννοώντας τις ορμόνες και τις ουσίες που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί χοιρινού κρέατος για να αυξήσουν την παραγωγή τους. 

Χιλιάδες κοτόπουλα κατακλύζουν την ελληνική αγορά προερχόμενα από την Ρουμανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία ή ακόμα και το Βέλγιο -"εκεί που υπήρξε το σκάνδαλο" με τα μολυσμένα πουλερικά, τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

Σε ό,τι αφορά ορισμένα φτηνά συσκευασμένα κοτόπουλα από χώρες της βόρειας Ευρώπης, ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς είπε με νόημα για την προέλευσή τους ότι "είναι τόσο μικρά τα γράμματα, που πρέπει να βάλεις φακούς επαφής για να καταλάβεις από πού είναι".         




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr