PROTOTHEMA

Ελλάδα

Η παράλειψη που έχουν εντοπίσει τα νομικά επιτελεία των εμπλεκομένων

Γιατί είναι παράνομη η χορήγηση προστασίας στους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis

Γιατί είναι παράνομη η χορήγηση προστασίας στους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis

Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπαγωγή στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα θα έπρεπε να έχει υπογράψει και ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, πράγμα που δεν έχει γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση

Μια παράλειψη που ενδεχομένως θα βοηθήσει στο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis εκτιμούν ότι έχουν βρει τα νομικά επιτελεία ορισμένων εκ των πολιτικών τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24 η παράλειψη συνίσταται στο ότι η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας θα έπρεπε να υπογράφεται όχι μόνον από την εισαγγελέα Τουλουπάκη και τους δύο άλλους ανκριτές, αλλά και από κάποιον ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό, για παράδειγμα έναν αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοια υπογραφή δεν υπάρχει. 

Σε μια τέτοια περίπτωση η υπαγωγή των τριών μαρτύρων σε καθεστώς προστασίας δεν είναι σύννομη και θα πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους προκειμένου οι δέκα κατηγορούμενοι να χρησιμοποιήσουν εις βάρος τους όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει ο νόμος.

Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας μόνο με απόφαση του εισαγγελέα πρωτοδικών. «Αν μιλάμε για υπόθεση δημοσίου συμφέροντος όπως συμβαίνει με την υπόθεση Novartis χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όταν πήγα να δω τις δικογραφίες δεν είδα να υπάρχει τέτοια έγκριση. Ρώτησα στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο και πληροφορήθηκαν ότι δεν υπάρχει έγκριση. Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις είναι άκυρες για έλλειψη προδικασίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Γιωργος09/02/201819:14

Γιωργος 09/02/201812:22 Αγαπητέ έχεις λάθος στην προσεγγιση σου. Το "δίδυμο" στο οποίο αναφέρεσαι είναι η κορυφή του παγόβουνου. Όλοι οι εργαζόμενοι του σταθμού είναι συμετεχοντες . Απλά το "καλό καιρό " παίρναν τα χρήματα τους και στα @@ για την παραπληροφόρηση του λαού από τους ΙΔΙΟΥΣ!!! Ακόμη και η τωρινη τους στάση δείχνει την έπαρση που έχουν ακόμη. Θέλουν να τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης !!! Εάν προστατευτει μια πηγή παραπληροφόρησης με Πληρωμένους παραπληροφορητες τότε τι ; Αγαπητέ εάν είχαν άλλη στάση όταν χανόταν θέσεις στον ιδιωτικό χώρο θα ήταν αλλιώς , τωρα θελουν να ξεχαστεί η πληρωμένη στάση τους την επίμαχη περίοδο . Αγαπητέ Γιώργο οι ίδιοι τους δημιούργησαν την εναντίωση που εκφράζεται από τον κόσμο . Είναι τουλάχιστον αστείο να αναφέρεσαι σε χαιρεκακια όταν οι ίδιοι τους επέδειξαν την την πληρωμένη τους στάση ... Πάντα στην καβατζα λοιπόν οι υπάλληλοι ; Όσο για το δημοψήφισμα , η απόφαση του λαού ήταν διαφορετική . Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε το αποτέλεσμα. Και το mega συμφώνησε με αυτήν την προοπτική ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ. ( Πληρώθηκαν εκείνο τον μήνα φαινεται..) Από εκεί και μετά η άποψη σου για την πορεία ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ και αντανακλά μια μειωψηφια με βάση το αποτελεσμα του δημοψήφισματος. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν ( έχει πάντα κέρδος ) , τον προδότη κανείς! Φαντάζεσαι ποιοι είναι οι προδοτες με την παραπληροφόρηση , έτσι ;

Απάντηση
ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ09/02/201817:09

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis έδωσε ο δικηγόρος των τριών μαρτύρων-μηνυτών που κατέθεσαν στην Αμερική για τη φαρμακοβιομηχανία, Παύλος Σαράκης.Είναι εκείνοι που υπέβαλαν την μηνυτήρια αναφορά στις ΗΠΑ. Μια μηνυτήρια αναφορά που συνοδευόταν από χιλιάδες στοιχεία έγγραφα, email, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα. Πρώην μεγαλοστελέχη της εταιρείας οι οποίοι ήταν σε καίρια πόστα και γνώριζαν και πράγματα από το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους μάρτυρες της Ελληνικής έρευνας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράκης τονίζοντας ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην Ελλάδα αναφέρονται και στην έρευνα του FBI με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ. Οι έρευνες του FBI γίνονται για την περίοδο 2006-2014 και σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, οι τρεις Έλληνες μάρτυρες περιγράφουν όλες τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρίας. Αυτή η υπόθεση, θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, τόνισε ο δικηγόρος.Ο κ. Σαράκης τόνισε ότι οι μάρτυρες, που προκάλεσαν την έρευνα καθώς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, έχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.Σε ερώτηση για το αν έχει φωνάξει η ελληνική δικαιοσύνη τους τρεις Έλληνες, ο κ. Σαράκης απάντησε ότι δεν μπορεί να τους φωνάξει γιατί δεν τους γνωρίζει.

Απάντηση
@ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ 09/02/2018 17:0909/02/201817:25

Με το συμπαθειο, ο Σαρακης ειναι ανταγωνιστης του Μικυ Μαους. Οπου γαμος και χαρα η Σαρακω πρωτη.

Απάντηση
Μάρτυρες09/02/201816:51

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι μάρτυρες,άσχετα αν ήταν ψεύτικοι ή αληθινοί,έδωσαν στοιχεία για τον τρόπο οργάνωσης και δράσης της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης,δεν στηρίχτηκαν κατηγορίες στις μαρτυρίες τους,ήταν επιπρόσθετες επιβεβαιώσεις.Εδώ στηρίζονται κατηγορίες σε μαρτυρίες,επομένως θα πρέπει να δώσουν τα πρόσθετα ενοχοποιητικά στοιχεία στη δημοσιότητα,κι αν δεν υπάρχουν θα είναι καθαρή αστήριχτη συκοφαντία.Όποιος θα ελέγχει την Δικαιοσύνη θα στήνει προστατευόμενους ανώνυμους μάρτυρες,και θα χώνει στη φυλάκη τους πολιτικούς του αντιπάλους.Δηλ. μιλάμε για Χούντα.

Απάντηση
FBI: Ο Χατζηνικολάου συναντήθηκε με τον Φρουζή09/02/201816:39

Αναφορά στο όνομα του κ. Χατζηνικολάου κάνει παράλληλα και το FBI με έγγραφο το οποίο απέστειλε στηνεισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Τα στελέχη του FBI αναφέρουν ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην εν λόγω ενημερωτική αναφορά βασίζονται σε εξέταση μαρτύρων, έγγραφα και λοιπό υλικό που αποκτήθηκε από την αμερικανική υπηρεσία, όπως και σε πληροφόρηση από τη Novartis Greece, επισημαίνοντας πως η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.Στο έγγραφό του και το FBI διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέροντας πως ο εκδότης συναντήθηκε 3 4 φορές με τον Κωνσταντίνο Φρουζή στο γραφείο του τελευταίου.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία