Απάντηση Ιεράς Συνόδου σε Κοτζιά: Η καταδίκη είναι αυτονόητη

Απάντηση Ιεράς Συνόδου σε Κοτζιά: Η καταδίκη είναι αυτονόητη

Ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί ο υπουργός Εξωτερικών απευθύνεται στην Εκκλησία

Απάντηση Ιεράς Συνόδου σε Κοτζιά: Η καταδίκη είναι αυτονόητη
Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου παρατήρησαν, σήμερα, ότι ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί ο κ. Κοτζιάς, επωνύμως αυτή τη φορά, απευθύνεται στην Ιερά Σύνοδο και στην
Εκκλησία.

Προφανώς, η καταδίκη είναι αυτονόητη, τονίζουν οι ίδιοι.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών ήταν αυτοί που ανωνύμως είχαν ταυτίσει την Εκκλησία με την Χρυσή Αυγή, γιατί είχε... τολμήσει να εκφέρει την ξεκάθαρη άποψή της για τη μη χρήση του ονόματος Μακεδονία ή παραγωγών του. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους λόγους για τους οποίους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήγε να δει τον Αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή , ήταν για να “ξεπλύνει” τις δηλώσεις Κοτζιά , όπως λένε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν διαπιστώσει ότι οι δηλώσεις Κοτζιά αποτυπώθηκαν και δημοσκοπικά, με αρνητικό τρόπο.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών με ανάρτησή του το πρωί στο twitter για τις εναντίον του απειλές, καλούσε «ΝΔ και Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».




Σε ό,τι αφορά στο συλλαλητήριο ενδιαμέσως της ομιλίας του συνταγματολόγου Γιώργου Κασσιμάτη και του Μίκη Θεοδωράκη θα αναγνώσει μήνυμα της Ιεράς Συνόδου , ο Σύρου Δωρόθεος , που θα πλαισιώνεται από τα άλλα δύο μέλη τον Mητροπολίτη Δράμας Παύλου και τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο. 

Ο Σύρου Δωρόθεος θα αναγνώσει το μήνυμα με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και εκπρόσωπος Τύπου ενώ θεωρείται ένας από τους πιο μορφωμένους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, νηφάλιος, ψύχραιμος, μετριοπαθής και ενωτικός αλλά και μαχητικός για τα δίκαια της Εκκλησίας, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης και της αναγνώρισης όλης της Ιεραρχίας.

Στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραστούν πολλοί Μητροπολίτες αλλά και κληρικοί και μοναχοί από όλη την Ελλάδα.  



   


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης