Βίντεο: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης σε κατάστημα στην Κηφισίας

Βίντεο: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης σε κατάστημα στην Κηφισίας

Στο βίντεο φαίνεται μια μοτοσικλέτα να φτάνει έξω από το κατάστημα - Ο ένας από τους δύο αναβάτες αφήνει κάτι στην είσοδό του και φεύγει - Ακολουθεί η ισχυρότατη έκρηξη - Πού προσανατολίζονται οι έρευνες της αστυνομίας

Βίντεο: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης σε κατάστημα στην Κηφισίας
Τη στιγμή της ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα σε κατάστημα επίπλων στη λεωφόρο Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας διπλανής επιχείρησης.

Στο βίντεο φαίνεται, μάλιστα, λίγο πριν την έκρηξη να φτάνει έξω από το κατάστημα μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες.

Ο ένας από τους δύο άνδρες που φορούσαν κράνη κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα, αφήνει κάτι στην είσοδο του καταστήματος και στη συνέχεια απομακρύνεται μαζί με τον συνεπιβάτη του με μεγάλη ταχύτητα.

Κλείσιμο
Οι εικόνες εξετάζονται από την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών.

Η στιγμή της έκρηξης



 Το βίντεο που δείχνει τη μοτοσικλέτα με τους δύο αναβάτες έξω από το κατάστημα


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο κατάστημα. 

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Κηφισίας, στο ρεύμα προς το κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από το ύψος του κόμβου της Νέας Ερυθραίας.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής με τους αστυνομικούς να αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας και να επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε κάποιο μήνυμα προς τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Η κατεστραμμένη επιχείρηση



Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ θα μπει ο εκρηκτικός μηχανισμός ώστε μέσα από το είδος των εκρηκτικών ή τη συνδεσμολογία που έχει χρησιμοποιηθεί να μπορέσουν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους δράστες ενώ στοιχεία θα επιχειρηθεί να συλλεγούν και από την κατάθεση του ιδιοκτήτη προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε διαφορές με κάποιον ή αν είχε δεχθεί απειλές..

Για το λόγο αυτό στο σημείο βρέθηκαν τόσο άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών όσο και άνδρες των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ. 

Σε μια πρώτη εκτίμηση βάσει των πλάνων από τα βίντεο και του χρόνου από τη στιγμή που ο άνδρας αφήνει τα εκρηκτικά μέχρι την έκρηξη, οι αστυνομικοί μιλούν για μασούρια με δυναμίτιδα που ενεργοποιήθηκαν με βραδύκαυστο φιτίλι.

Άγνοια για τα κίνητρα των δραστών εξέφρασε στις πρώτες του δηλώσεις ο ιδιοκτήτης του κτηρίου. «Εμείς το έχουμε νοικιάσει κάπου 6-8 μήνες το κτήριο. Δεν ξέρω πώς... Κι εμένα εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση» είπε στους δημοσιογράφους.









Δείτε βίντεο: Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης σε κατάστημα στην Κηφισίας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης