Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Απάνθρωπο και αντιεπιστημονικό το νέο σύστημα του οικογενειακού γιατρού

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Απάνθρωπο και αντιεπιστημονικό το νέο σύστημα του οικογενειακού γιατρού

Δεν μπορεί να εφαρμοστεί, υποστηρίζουν οι γιατροί του νησιού και συνιστούν τους πολίτες να οπλιστούν με υπομονή

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Απάνθρωπο και αντιεπιστημονικό το νέο σύστημα του οικογενειακού γιατρού
Ανεφάρμοστο θεωρεί ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου τον νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, παρά το γεγονός ότι θεωρεί σωστό το θεσμό. Εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις όσον αφορά το πλαίσιο που χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρει, «από μεγάλη προχειρότητα και εξευτελιστικές αντιμισθίες».

Σε συγκέντρωση μάλιστα που έγινε και στην οποία συμμετείχαν ιατροί ειδικοτήτων όπως Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής, αποφασίστηκε, να μη συνάψουν οι γιατροί του νησιού για τον οικογενειακό γιατρό.

«Για μια ακόμα φορά επιχειρούν να ξεγελάσουν τους ιατρούς ώστε να ενταχθούν στο νέο σύστημα υποσχόμενοι δήθεν αποκλειστικά προνόμια, ενώ στην ουσία, οδηγούν σε κρατικοποίηση τα ιδιωτικά ιατρεία. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας και για το λόγο αυτό προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να οπλιστούν με περίσσια υπομονή λόγω των ισχυρών ανακατατάξεων που θα προκύψουν στην περίθαλψή τους», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου που καταγγέλλει επίσης τις τακτικές αυτές χαρακτηρίζοντας απάνθρωπο και αντιεπιστημονικό το νέο σύστημα.

Κλείσιμο
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου επισημάνει επίσης «ότι τέτοιου είδους τυχοδιωκτικές πολιτικές θα επιδεινώσουν το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών στον κάθε πολίτη της χώρας, με φυσικό επακόλουθο τη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού. Ο σχεδιασμός για το νησί της Ρόδου και τα γειτονικά νησιά είναι ελλιπής και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες βάσει πληθυσμιακών δεδομένων, κάτι που καθιστά ανεφάρμοστο το νέο θεσμό στη πράξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης