Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια με τους αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη

Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια με τους αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις άντρες και μία γυναίκα θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα - Επί ώρες συγκρούονταν με τα ΜΑΤ στους δρόμους της πόλης - Διαμαρτύρονται για την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη «Libertatia» κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου

Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια με τους αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη
Πέντε συλλήψεις έκανε τελικά η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της Δευτέρας. Οι αντιεξουσιαστές διαμαρτύρονταν για την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη «Libertatia», κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία την Κυριακή.

Οι τέσσερις άνδρες και η μία κοπέλα που κρατούνται θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα.

Κλείσιμο


Οι διαδηλωτές είχαν προγραμματίσει τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτήριο της Λεωφόρου Στρατού, το οποίο πριν πυρποληθεί τελούσε υπό κατάληψη από αντεξουσιαστές. Σε κάποια στιγμή, νεαρά άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, μετακίνησαν κάδους, ενώ – σύμφωνα με την Αστυνομία - προκάλεσαν φθορές και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.



Η αστυνομία είχε αποκλείσει την Εγνατία για λόγους ασφαλείας, ενώ στους γύρω δρόμους, στο κέντρο της πόλης, επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο.



























Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και η ένταση εκτονώθηκε



Λίγο πριν τις 8:30 το απόγευμα, ο πυρήνας των αντιεξουσιαστών έσπασε σε δύο ομάδες των 150 ατόμων, ενώ το πεδίο μάχης μεταφέρθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.



Στη συνέχεια, οι ομάδες των αντιεξουσιαστών κινήθηκαν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία περικύκλωσαν, ενώ στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αντιεξουσιαστές συγκέντρωσαν καδρόνια και πέτρες από πεζοδρόμια που έσπασαν, ξεκινώντας πετροπόλεμο και συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. 



Λίγο μετά τις 9, οι δύο ομάδες των 150 ατόμων η κάθε μια, ενώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αριστοτέλους, πάνω από τη Ρωμαϊκή Αγορά. Οι αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν δεκάδες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.



Από τα επεισόδια έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και κοινόχρηστους χώρους, ενώ οι αναρχικοί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης