Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας: «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας: «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Ενστάσεις και σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται από τους ενδιαφερόμενους ιατρούς

Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας: «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ
Την αντίθεσή του στον τρόπο κάλυψης των 2.800 θέσεων για οικογενειακούς γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), μετά την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). 

«Θέση του ΙΣΑ ήταν και παραμένει πάντα, να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, κατά πράξη και περίπτωση. Η πρόβλεψη της αντιμισθίας ξεπερνά την κόκκινη γραμμή!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ. 

Ενστάσεις διατυπώνει το προεδρείο του ΙΣΑ, εκτός από την αμοιβή με πάγια αντιμισθία, και σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται από τους ενδιαφερόμενους ιατρούς, όπως πχ για το ηλικιακό όριο.

Κλείσιμο
«Είναι απαράδεκτο να τίθεται το ηλικιακό όριο των 65 ετών για την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων. Αφενός αδυνατούμε να αντιληφθούμε, ποιος είναι ο αιτιολογικός λόγος αυτού του περιορισμού και αφετέρου καθίσταται σαφές ότι είναι εκτός λογικής η αποστέρηση της δυνατότητας σύναψης σύμβασης ιατρών που υπερβαίνουν το ως άνω ηλικιακό όριο» σημειώνει ο ΙΣΑ. 

Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, πάντως, η θέσπιση ανώτατου ηλικιακού ορίου είχε αποδοθεί στην προσπάθεια του Οργανισμού να "ανοίξει" τις συμβάσεις, που παραμένουν με τους ίδιους συμβαλλόμενους απο το 2012, κυρίως σε νέους γιατρούς ώστε να τους εντάξει στο επαγγελματικό πεδίο και να επιχειρήσει να αναστρέψει τη φυγή στο εξωτερικό (brain drain). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης