Φράγκος: Το συλλαλητήριο έθεσε την διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση

Φράγκος: Το συλλαλητήριο έθεσε την διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση

Επ' ουδενί δεν δεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία» - Να αντικατασταθεί ο Νίμιτς, δεν είναι αντικειμενικός, είπε ο στρατηγός

Φράγκος: Το συλλαλητήριο έθεσε την διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση
Η Rai Uno μίλησε για 800.000 κόσμο, αλλά εγώ δεν είμαι των υπερβολών και θα σας πω ότι ο σκηνοθέτης Γεώργιος Φράσταλης που κάλυψε το γεγονός μας είπε πως η συγκέντρωση ήταν αντίστοιχη με εκείνη του Μακαριστού Χριστόδουλου, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, μια ημέρα μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
, ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, εκ των βασικών ομιλητών της εκδήλωσης. 

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού ΕπιτελείουΣτρατού άφησε αιχμές για την κάλυψη του συλλαλητηρίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και την αντιμετώπιση που είχε από τα κόμματα, λέγοντας πως «αυτή ήταν η δημοκρατική αντίληψη στη χώρα μας χθες».

Κλείσιμο
Ο στόχος δεν επετεύχθη γιατί εμείς ζητήσαμε από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να χαράξουν εθνική στρατηγική για το ζήτημα, επισήμανε ο στρατηγούς εν αποστρατεία. 

Εάν δίνουμε το δικαίωμα στη Χρυσή Αυγή και σε άλλους κυρίους να λέει ότι οι 500.000 άνθρωποι ήταν αυτών των απόψεων, τους το γυρίζω, δήλωσε και επισήμανε πως δεν μπορούμε να κατακρίνουμε και να καταδικάζουμε ως πατριδοκάπηλους όλους όσοι συμμετείχαν στην χθεσινή διαδήλωση. Εάν δώσουμε το όνομα «Μακεδονία», πρέπει να περιμένουμε ολέθρια αποτελέσματα στο μέλλον, είπε.

Το μήνυμα που περάσαμε είναι ότι η διαπραγμάτευση τίθεται σε μηδενική βάση, όπως έπρεπε από την αρχή, ότι δηλαδή δεν δεχόμαστε επ' ουδενί τον όρο «Μακεδονία», τόνισε ο Φραγκούλης Φράγκος.

Ο κ. Τσίπρας, ας κοιτάξει την πλειοψηφία που έχει, εάν μας είπε όταν ανέλαβε ότι θα επιλύσει αυτό το ζήτημα με εθνική ομοψυχία και όχι να έχουμε 100 αντιλήψεις, επισήμανε ακόμα.

Σχολιάζοντας την πρόκληση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, που αποκάλεσε Μακεδόνες τους Σκοπιανούς ο κ. Φράγκος ζήτησε την αντικατάστασή του, καθώς όπως τόνισε, «δεν είναι αντικειμενικός».

Είναι δεδηλωμένες και στην πράξη οι αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών, και ειδικά στην περίοδο του κ. Γκρουέφσκι, η πόλη των Σκοπίων έγινε «Ντίσνεϊλαντ», επισήμανε ο στρατηγός.

Είναι μόνιμη επωδός ότι «ο Φράγκος κάνει κόμμα», όμως εγώ δεν πρόκειται να καπηλευτώ μια τέτοια εκδήλωση και «δεν προτίθεμαι επί του παρόντος να ηγηθώ κόμματος», είπε τέλος ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης