Κύπρος: Προβλήματα σε τηλέφωνα και internet λόγω αποκοπής υποθαλάσσιων καλωδιών

Κύπρος: Προβλήματα σε τηλέφωνα και internet λόγω αποκοπής υποθαλάσσιων καλωδιών

Δεν επηρεάζονται οι λιανικοί πελάτες της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών - Για τους επιχειρηματικούς και χονδρικούς της πελάτες γίνεται προσπάθεια για εξεύρεση εναλλακτικών δρομολογήσεων και λύσεων για την αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών

Κύπρος: Προβλήματα σε τηλέφωνα και internet λόγω αποκοπής υποθαλάσσιων καλωδιών
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι τηλεφωνικές συνδέσεις και οι συνδέσεις διαδικτύου στην Κύπρο από βλάβη που προκλήθηκε σε υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών στα χωρικά ύδατα της Μεγαλονήσου. Η βλάβη σχετίζεται με αποκοπή καλωδίων από πλοίο.

Η Κυπριακή κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Cyta σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι από τη βλάβη δεν επηρεάζονται οι λιανικοί πελάτες της γιατί ενεργοποίησε εναλλακτικές δρομολογήσεις της κίνησης μέσω άλλων υποθαλάσσιων καλωδίων. Για τους επιχειρηματικούς και χονδρικούς της πελάτες γίνεται προσπάθεια για εξεύρεση εναλλακτικών δρομολογήσεων και λύσεων για την αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η ιδιωτική εταιρεία Cablenet ενημέρωσε τους συνδρομητές της ότι είχαν αποκοπεί ταυτόχρονα τα δύο κύρια υποθαλάσσια καλώδια που συνδέουν την Κύπρο με το εξωτερικό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαθέσιμη διεθνής χωρητικότητα της Cablenet, κάτι που επηρεάζει την απόδοση των συνδέσεων διαδικτύου.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης