Ιατρικός Σύλλογος: Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ

Ιατρικός Σύλλογος: Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ

Η παρέμβαση του ΙΣΑ γίνεται  με αφορμή τις δραματικές επισημάνσεις των Ελλήνων εντατικολόγων για την ανεπαρκή στελέχωση των ΜΕΘ και τις κλειστές κλίνες, ενόψει της επιδημίας της εποχικής γρίπης και της έξαρσης της ιλαράς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Ιατρικός Σύλλογος: Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ
Την εγκληματική -όπως την χαρακτηρίζει- ολιγωρία της πολιτείας για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καταγγέλλει για μια ακόμη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Η παρέμβαση του ΙΣΑ γίνεται  με αφορμή τις δραματικές επισημάνσεις των Ελλήνων εντατικολόγων για την ανεπαρκή στελέχωση των ΜΕΘ και τις κλειστές κλίνες, ενόψει της επιδημίας της εποχικής  γρίπης 
και της έξαρσης της ιλαράς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Κλείσιμο

«Το υπουργείο Υγείας δεν μερίμνησε για τη στελέχωση των ΜΕΘ παρά το γεγονός ότι οι ενδείξεις από την πορεία του ιού της γρίπης στις άλλες χώρες είναι ανησυχητικές καθώς τα ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ. 

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά φέτος ,η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας είχε αποτέλεσμα, η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα γιατί να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης