Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας καταγγέλλει απειλές από την «Κρυπτεία»

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας καταγγέλλει απειλές από την «Κρυπτεία»

Πρόκειται για την οργάνωση που «χτύπησε» το σπίτι του 11χρονου Αφγανού, Αμίρ,  που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στη Δάφνη

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας καταγγέλλει απειλές από την «Κρυπτεία»
Απειλητικό τηλεφώνημα από τη ρατσιστική ομάδα «Κρυπτεία» φέρεται να δέχθηκε η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας σήμερα το μεσημέρι απειλητικό τηλεφώνημα από την ομάδα Κρυπτεία, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, στο τηλεφώνημα συστήθηκαν ως μία οργάνωση που καίει και δέρνει και σκοτώνει μετανάστες και κυρίως Μουσουλμάνους και πως η Ένωση είναι στοχοποιημένη.

«Ανέφεραν ότι είναι η ομάδα που χτύπησε το σπίτι του μικρού Αμίρ, ως αποδεικτικό της δράσης τους προφανώς. Σας διαβεβαιώνουμε ότι τα μέλη μας δεν υποκύπτουν σε τέτοιες απειλές και πρακτικές μίσους, ούτε τρομάζουν, και απόδειξη είναι η συμμετοχή μας στη δίκη της ΧΑ και σε κάθε δίκη ρατσιστικού χτυπήματος», προσθέτει η ανακοίνωση. 
Κλείσιμο

Και καταλήγει: «Βεβαίως οι ομάδες αυτές δυσφημούν πάντα την χώρα που είναι τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο, είναι φανερό ότι βλάπτουν σε πολλά επίπεδα τη χώρα και τους πολίτες της.  Είναι χρέος μας να ενημερώνουμε όμως, έτσι ώστε ο Πολίτης να γνωρίζει τις πρακτικές μίσους και να παίρνει ενεργή θέση». 



Η δράση της «Κρυπτείας»

Η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Κρυπτεία» έχει γίνει γνωστή ως ρατσιστική οργάνωση, έπειτα από την επίθεση στις αρχές Νοεμβρίου 2017 στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, του μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του. 

Λίγες ημέρες μετά ανέλαβε με τηλέφωνημά της την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό δύο μεταναστών, ενός ιμάμη και ενός εμπόρου ναρκωτικών στα τέλη του ίδιου μήνα σε Πειραιά και Πατήσια αντιστοίχως.

Η ακροδεξιά ομάδα επέλεξε ως όνομά της τη λέξη «Κρυπτεία», μια σαφή αναφορά στην μυστική «αστυνομία» της αρχαίας Σπάρτης, η οποία σκορπούσε τον τρόμο, εκφοβίζοντας και δολοφονώντας τους απείθαρχους είλωτες. 

Οι Times σε δημοσίευμά τους, επικαλούμενοι ειδικούς στον τομέα τον πληροφοριών, είχαν περιγράψει την «Κρυπτεία« ως μία κλίκα που πιθανόν αποσχίστηκε από τη Χρυσή Αυγή 

«Η σύγχρονη αναβίωση της οργάνωσης σηματοδοτεί την εμφάνιση της πρώτης ομάδας ακροδεξιών εξτρεμιστών στην Ελλάδα, έπειτα από δεκαετίες ακροαριστερής τρομοκρατικής δραστηριότητας», ανέφερε το δημοσίευμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης