Εκδήλωση για τη συμμόρφωση των παρόχων υγείας στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

Εκδήλωση για τη συμμόρφωση των παρόχων υγείας στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

Τα Δεδομένα Υγείας, τα Γενετικά και τα Βιομετρικά Δεδομένα αποτελούν Ευαίσθητα Δεδομένα που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο

Εκδήλωση για τη συμμόρφωση των παρόχων υγείας στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα
Να προσαρμοστούν στο νέο Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προσωπικά δεδομένα καλεί τα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Ο νέος Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα (General Data Protection Regulation,  εν συντομία, GDPR) θα εφαρμοσθεί άμεσα σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ (χωρίς να απαιτείται εθνική νομοθετική πρωτοβουλία) στις 25 Μαΐου 2018. Κατά την ημερομηνία αυτή, οι προβλέψεις του Κανονισμού θα αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα σε όλη την Ευρώπη.

Από τον νέο Κανονισμό επηρεάζονται κυρίως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας: τα Δεδομένα Υγείας, τα Γενετικά και τα Βιομετρικά Δεδομένα αποτελούν Ευαίσθητα Δεδομένα που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Για την  επεξεργασία Ευαίσθητων Δεδομένων ο Κανονισμός απαιτεί την ικανοποίηση επιπρόσθετων υποχρεώσεων και θεσπίζει υψηλά πρόστιμα και  διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής τους. Τα πρόστιμα θα φτάνουν έως και τα 20 εκατομμύρια Ευρώ ή για τις επιχειρήσεις έως και 4% του ετήσιου παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.
Κλείσιμο

Προκειμένου να ενημερώσει τις εταιρίες μέλη του ο ΠΑΣΙΔΙΚ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, ώρα 18.00 – 21.30, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα). Η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρία Privacy Advocate, η οποία κωδικοποίησε την πρακτική/εξειδικευμένη γνώση και την προσάρμοσε στις απαιτήσεις του GDPR.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης