Πατρινός νευροχειρουργός έχασε τη ζωή του στις Άνδεις από έλλειψη οξυγόνου

Πατρινός νευροχειρουργός έχασε τη ζωή του στις Άνδεις από έλλειψη οξυγόνου

Είχε ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου από την Πάτρα με παρέα φίλων και είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στη δουλειά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 23 Ιανουαρίου

Πατρινός νευροχειρουργός έχασε τη ζωή του στις Άνδεις από έλλειψη οξυγόνου
Σοκαρισμένη είναι η ιατρική κοινότητα της Πάτρας και ειδικότερα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του καθηγητή της νευροχειρουργικής κλινικής ΠΓΝΠ, Δημήτρη Κωνσταντίνου. 

Ο νευροχειρουργός βρισκόταν σε διακοπές στην Αργεντινή όπου κι έχασε την ζωή του στις Άνδεις, όπου είχε πάει για ορειβασία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr ο άτυχος νευροχειρούργος Δημήτρης Κωνσταντίνου είχε πάει για ορειβασία στις Άνδεις όταν σε υψόμετρο περίπου 6.500 μέτρα, όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του κάλεσαν αμέσως βοήθεια.

Κλείσιμο
Στο σημείο έφθασε ελικόπτερο το οποίο τον παρέλαβε όμως δεν πρόλαβε να τον μεταφέρει εγκαίρως σε νοσοκομείο της Αργεντινής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο γιατρός υπέστη πνευμονικό οίδημα και τελικά η καρδιά του δεν άντεξε.

Είχε ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου από την Πάτρα με παρέα φίλων και είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στη δουλειά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 23 Ιανουαρίου.

Έφυγε σε ηλικία 59 ετών.

Ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο του ΙΚΑ της οδού Γούναρη, Ασπασία Μούρτου και γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων.

Η είδηση του θανάτου του Πατρινού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και τον ΜΜΕ της Αργεντινής τα οποία μεταδίδουν πληροφορίες για τον τρόπο που έχασε την ζωή του στις Άνδεις.



Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ήταν και λάτρης του ποδηλάτου και είχε λάβει μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως ο γύρος Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι απόστασης 1.200 χιλιομέτρων.

Πηγή: thebest.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης