Βίντεο: Μετανάστες «ορμούν» στα πλοία για Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας

Βίντεο: Μετανάστες «ορμούν» στα πλοία για Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας

Κατά δεκάδες προσπαθούν να τρέξουν από την περίφραξη του λιμανιού προς τα πλοία, μόλις καταλάβουν πως υπάρχει «κενό ασφαλείας» - Με τα αυτοκίνητα περιπολίας προσπαθούν να τους απομακρύνουν λιμενικοί και εργαζόμενοι στο λιμάνι

Βίντεο: Μετανάστες «ορμούν» στα πλοία για Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας
Συγκλονιστικές εικόνες, ενδεικτικές της απελπισίας των μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Πάτρας με στόχο να βρουν μια λαθραία θέση στα πλοία προς Ιταλία και να συνεχίσουν από εκεί το ταξίδι τους για τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης κυρίως, καταγράφονται καθημερινά τόσο από τους επιβάτες όσο και από τους εργαζόμενους. 

Τα βίντεο που ανέβηκαν στο facebook και δημοσιεύει το thebest.gr, είναι ενδεικτικά. Σε ένα από αυτά, τραβηγμένα από το κατάστρωμα πλοίου, φαίνεται καθαρά η στιγμή που δεκάδες μετανάστες ορμούν από την περίφραξη του λιμανιού προς τα πλοία, προσπαθώντας να μπουν μέσα. Γίνονται όμως αντιληπτοί από τις περιπόλους και οι άντρες του λιμενικού και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι προσπαθούν να τους απομακρύνουν με τα αυτοκίνητά τους. 

Κλείσιμο






Όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πάτρας, η κατάσταση στο νέο λιμάνι είναι πλέον οριακή. Το κυνηγητό μεταξύ λιμενικών και αλλοδαπών είναι καθημερινό. Μάλιστα προ ημερών τραυματίστηκε λιμενικός κατά τη διάρκεια καταδίωξης, ενώ καταγγέλλουν πως οι μετανάστες τους στήνουν παγίδες με πετονιές κλπ. Πρόσφατο είναι άλλωστε και το περιστατικό όπου μετανάστες έφτασαν μέχρι τη γέφυρα πλοίου και απείλησαν τον καπετάνιο με φωτοβολίδα.

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης