Αρκίτσα: Αφαντο το κυνηγετικό όπλο του δολοφονημένου Γερμανού

Αρκίτσα: Αφαντο το κυνηγετικό όπλο του δολοφονημένου Γερμανού

Εικάζεται ότι μπορεί και να είναι το όπλο του εγκλήματος - Ακόμα και το ενδεχόμενο να τον πέρασαν για αγριογούρουνο και να τον σκότωσαν κατά λάθος, εξετάζει η ασφάλεια - Πυροβολήθηκε με φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για αγριογούρουνα και τον έχουν πλήξει στην πλάτη και στον αυχένα 

Αρκίτσα: Αφαντο το κυνηγετικό όπλο του δολοφονημένου Γερμανού
Σοκαρισμένη η μικρή κοινωνία της Αρκίτσας παρακολουθεί το τελευταίο 24ωρο το θρίλερ που εξελίσσεται με τη δολοφονία ενός φιλήσυχου ανθρώπου
, που αν και Γερμανός υπήκοος είχε επιλέξει το χωριό εδώ και πολλά χρόνια, για μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θύμα έχει πυροβοληθεί δύο φορές από πίσω με κυνηγετικό όπλο. Οι βολές που έχει δεχτεί είναι από φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για αγριογούρουνα και τον έχουν πλήξει στην πλάτη και στον αυχένα με σημεία εξόδου στη θωρακική χώρα και το πρόσωπο αντίστοιχα. Ο θάνατός του προσδιορίζεται απόγευμα - βράδυ της Τρίτης 9 Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
Δίπλα στο πτώμα του 55χρονου  βρέθηκε ένα πτυσσόμενο σκαμνάκι, ενώ πάνω του βρέθηκε φακός και φυσίγγια τόσο για πουλιά όσο και για αγριογούρουνα, που δείχνει ότι κι εκείνος πιθανότατα είχε βγει για κυνήγι. Το θύμα βρέθηκε πεσμένο σε ύπτια θέση αν και πυροβολήθηκε πισώπλατα, στοιχείο που μαρτυρά ότι αυτός που τον πυροβόλησε τον γύρισε για να δει αν ζει. Ήταν πεσμένος κοντά στο αυτοκίνητό του, ένα ασημί Opel με ξένες πινακίδες που βρέθηκε κλειδωμένο. Μάλιστα οι αστυνομικοί που χτενίζουν όλη την περιοχή φέρεται να βρήκαν τα κλειδιά πεταμένα μακριά από το σημείο.


Το όπλο
Αυτό που δεν έχει βρεθεί και αποτελεί σημαντικό στοιχείο είναι το όπλο του θύματος (αφού όλα δείχνουν ότι είχε βγει για κυνήγι) και φυσικά του εγκλήματος, που δεν αποκλείεται να είναι το ίδιο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο να πυροβολήθηκε κατά λάθος, όπως και να είχε κάποιον διαπληκτισμό με άλλους κυνηγούς για το καρτέρι ή με τρίτο πρόσωπο και να κατέληξε σε τραγωδία.

Δεν εγκαταλείπεται φυσικά ούτε το σενάριο της ληστείας, καθώς επάνω στο θύμα δε βρέθηκε κάτι σημαντικό, αλλά θα μπορούσε κι επίτηδες να του έχουν αφαιρέσει τα πάντα ώστε να φανεί ως ληστεία.

Το ασημί Opel βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (11/1/18) στο αστυνομικό μέγαρο της Λαμίας, όπου οι αστυνομικοί του Εγκληματολογικού το έκαναν φύλλο και φτερό. Αν και θα πρέπει να γίνουν εκατοντάδες αντιπαραβολές δε φαίνεται να δίνει στοιχεία ότι το έχουν διαρρήξει ή το έχουν ψάξει οι δράστες του φονικού.


Σε λάθος μέρος, την λάθος ώρα;
Τι μπορεί να έχει συμβεί λοιπόν; Δεν αποκλείεται κυνηγοί που κυνηγούσαν αγριογούρουνα να τον σκότωσαν κατά λάθος, όταν βρέθηκε σε λάθος μέρος την λάθος ώρα. Δεν αποκλείεται ένα από τα κυνηγημένα αγριογούρουνα να ήταν κι αυτό που προσπάθησε να διασχίσει την εθνική οδό προκαλώντας το θάνατο του 49χρονου επιχειρηματία από τα Καμένα Βούρλα και υλικές ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα - ένα τροχαίο που έγινε περίπου την ίδια ώρα με τον θάνατο του Γερμανού. Και μόνο από τους πυροβολισμούς θα μπορούσε τα άγρια ζώα να είχαν κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ακόμη και μέσα στην άσφαλτο της εθνικής που είναι πολύ κοντά στο σημείο, προκειμένου να διαφύγουν.

Η τελευταία μαρτυρία ανθρώπου που είδε ζωντανό τον 55χρονο είναι γύρω στις 5 το απόγευμα της Τρίτης. Κάτοικοι της περιοχής επιβεβαιώνουν επίσης ότι υπάρχει καταιγισμός πυροβολισμών, σχεδόν κάθε βράδυ στην περιοχή, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο πληθυσμός των γουρουνιών και αντίστοιχα των κυνηγών που το γνωρίζουν και την προσεγγίζουν.


«Θα βρούμε τους δράστες»
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Νίκος Γεωργακόπουλος μιλώντας στο LamiaReport μεταξύ άλλων τόνισε: «Χάθηκε ένας συνάνθρωπός μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης τον δράστη ή τους δράστες. Εχω εμπιστοσύνη στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Φθιώτιδας και της Ασφάλειας Λαμίας, οι οποίοι έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν και άλλες δύσκολες υποθέσεις.», είπε ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά Ελλάδας.


Χωρίς ιατροδικαστή στον τόπο του εγκλήματος
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τόπο του εγκλήματος δεν πήγε ιατροδικαστής, όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, αφού ουσιαστικά η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται πολύ το έργο των Αρχών για την εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων όπως αυτή, αφού ο τόπος του εγκλήματος "δίνει" σημαντικά στοιχεία σε έναν ιατροδικαστή που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην υπόθεση.


Τι λένε οι κάτοικοι
Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας προσπαθούν να βοηθήσουν τους αστυνομικούς στο έργο τους προκειμένου να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες που αφαίρεσαν τη ζωή του 55χρονου, που διέμενε στον παραλιακό οικισμό «Κέδρος».

Διατυπώνουν την έκπληξή τους ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε να είχε προκαλέσει κάποιους ώστε να φτάσουν να τον σκοτώσουν ή ότι είχε γενικά εχθρούς. Όπως λένε ήταν άνθρωπος μετρημένος, με πλούσια εθελοντική προσφορά και δεν είχε ενοχλήσει κανέναν. Ακόμη και με την πρώην σύζυγό του, το θύμα είχε εξαιρετικές σχέσεις και συνεργαζόντουσαν καθημερινά σε θέματα φιλοζωίας.

Η τελευταία μάλιστα προσπαθούσε να τον βρει στο τηλέφωνο από την Τρίτη το βράδυ και ήταν έτοιμη να πάει στην αστυνομία γιατί είχε ανησυχήσει.

Οι αστυνομικοί λοιπόν καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα, τι μεσολάβησε ώστε να βρεθεί ο 55χρονος πυροβολημένος στη θέση «Πλάτανος» κάποια εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον οικισμό «Τριανταφυλλιά» της Αρκίτσας;


Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης