Η φοίτηση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας θα λαμβάνεται υπόψιν στην παροχή ιθαγένειας

Η φοίτηση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας θα λαμβάνεται υπόψιν στην παροχή ιθαγένειας

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στο πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και τα έτη επιτυχούς φοίτησης αλλοδαπών ενήλικων μαθητών στα ΣΔΕ

Η φοίτηση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας θα λαμβάνεται υπόψιν στην παροχή ιθαγένειας
Εγκύκλιο με την οποία προστίθενται και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για την απόκτηση ιθαγένειας αλλοδαπών μαθητών εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας , διευρύνοντας προφανώς την ηλικιακή γκάμα καθώς τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνονται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «για την αθροιστική συμπλήρωση του κατά περίπτωση απαιτούμενου χρόνου φοίτησης για την απόκτηση ιθαγένειας θα πρέπει να προσμετρώνται σε όσες τάξεις πρωτοβάθμιας ή/και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρακολούθησε επιτυχώς ο αλλοδαπός μαθητής, και τα έτη σπουδών που περάτωσε επιτυχώς σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στην
Ελλάδα.

Κλείσιμο
Κατά συνέπεια, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στο πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και τα έτη επιτυχούς φοίτησης αλλοδαπών ενήλικων μαθητών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας».

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( Σ.Δ.Ε. ) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, διαθέτει πιο ευέλικτο περιεχόμενο, και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευομένων.

Στόχος των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και, τέλος, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, που θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα με τον νόμο 2525/97, αποτελούν Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης