Άνοιξε η Αλεξάνδρας μετά το τέλος της συγκέντρωσης για τους πλειστηριασμούς έξω από το Ειρηνοδικείο

Άνοιξε η Αλεξάνδρας μετά το τέλος της συγκέντρωσης για τους πλειστηριασμούς έξω από το Ειρηνοδικείο

Εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών - Μετά τις 16.00 η συγκέντρωση διαλύθηκε και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο μετρό

Άνοιξε η Αλεξάνδρας μετά το τέλος της συγκέντρωσης για τους πλειστηριασμούς έξω από το Ειρηνοδικείο
Εκατοντάδες διαδηλωτών βρέθηκαν και αυτήν την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων, κρατώντας τα πανό τους, φώναξαν τα συνθήματα τους κατά της Κυβέρνησης και των τραπεζών.

Στη συνέχεια η συγκέντρωση διαλύθηκε και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο μετρό, κλείνοντας προσωρινά την άνοδο της Αλεξάνδρας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι περισσότεροι των διαδηλωτών είναι οργανωμένοι στα μπλοκ των κινημάτων και οργανώσεων της
Κλείσιμο
ΛΑΕ, του «Δεν Πληρώνω», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΠΑΜΕ, του ΕΠΑΜ και αριστερών συλλογικοτήτων.

Να υπογραμμίσουμε πως νωρίτερα, το πρωί, μέλη της ΛΑΕ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σε συμβολαιογραφείο έξι της οδού Καποδιστρίου 18 στην Αθήνα καθώς επρόκειτο να πλειστηριάστει αγροτεμάχιο ευτελούς αξίας αλλά ματαιώθηκε.

Τέλος να πούμε ότι η συγκέντρωση είναι ειρηνική με την αστυνομία να βρίσκεται σε αρκετά μέτρα απόσταση ρυθμίζοντας απλά την κυκλοφορία.

Δείτε παρακάτω δηλώσεις του εκπροσώπου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ




Δείτε παρακάτω δηλώσεις του επικεφαλής της ΛΑΕ



Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είμαστε εδώ για να τους ρίξουμε


Παρούσα στις κινητοποιήσεις ήταν η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έκανε την εξής δήλωση στο protothema.gr.

«Η κυβέρνηση αλλά και οι επίορκοι συμβολαιογράφοι υπαναχώρησαν μπροστά στην αταλάντευτη αποφασιστική στάση των ανθρώπων που αγωνίζονται, όλων μας που είμαστε εδώ. Είμαστε έτοιμοι και προκαλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους της. Εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε τις πράξεις μας. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τα σπίτια των συμπολιτών μας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τους νόμους της. Δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε τον νόμο για τους φυσικούς, τους τακτικούς πλειστηριασμούς, ούτε τον νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δεν μπορεί να υπερασπιστεί το πολυνομοσχέδιο των απαιτουμένων, δεν μπορεί να υπερασπιστεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν μπορεί να υπερασπιστεί την κατακρήμνιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Εμείς είμαστε εδώ για να τα υπερασπιστούμε όλα αυτά, τη δημοκρατία και την ελευθερία μας. Είμαστε εδώ για να τους ρίξουμε.»




Δείτε παρακάτω δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης