Απολύσεις 51 δικηγόρων από το Κτηματολόγιο φέρνει το πολυνομοσχέδιο

Απολύσεις 51 δικηγόρων από το Κτηματολόγιο φέρνει το πολυνομοσχέδιο

«Ο Σταθάκης μου δήλωσε ότι θα πάρουν 12 από τους 63 δικηγόρους και οι υπόλοιποι θα φύγουμε!» δηλώνει στο protothema.gr η κυρία Ζωή Ρούσσου, δικηγόρος της ΕΚΧΑ Α.Ε.

Απολύσεις 51 δικηγόρων από το Κτηματολόγιο φέρνει το πολυνομοσχέδιο
Από ακόμη μία «κόκκινη γραμμή» υπαναχωρεί η κυβέρνηση, η οποία έλεγε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, όμως το πολυνομοσχέδιο των 1531 σελίδων με τα 400 άρθρα που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης
, οδηγεί στην έξοδο 51 δικηγόρους.

Σύμφωνα με τα άρθρα 17 και 19 του
πολυνομοσχεδίου
Κλείσιμο
, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης
προχωρά στη μετατροπή του ΕΚΧΑ Α.Ε. σε εθνικό Κτηματολόγιο ΝΠΔΔ. Πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση προκειμένου η χώρα να έχει κτηματογράφηση και να προχωρήσουν οι επενδύσεις με ασφάλεια.

Στο νέο φορέα μεταφέρονται όλοι οι υπάλληλοι με την ιδιότητα που είχαν, όχι όμως και οι 63 δικηγόροι του ΕΚΧΑ. Μόλις δώδεκα θα συνεχίσουν ως είχαν στον προηγούμενο οργανισμό και αφού τηρούν τα κριτήρια που θεσπίζονται και έπειτα από αξιολόγησή τους από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ οι υπόλοιποι 51 καλούνται ουσιαστικά να αποκηρύξουν τα πτυχία τους και τις σπουδές τους και να μετατραπούν σε υπαλλήλους, καλύπτοντας όποια ανάγκη τους ζητήσει ο νέος οργανισμός, ειδάλλως θα απολυθούν.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 19, παράγραφος 3β. του πολυνομοσχεδίου, όσοι δικηγόροι δεν συμβιβαστούν στη νέα πραγματικότητα θα πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως και στη συνέχεια να περάσουν από το λογιστήριο. «Με αίτησή τους προς το Φορέα, ότι δεν επιθυμούν τη μεταφορά, οπότε καταβάλλεται η αποζημίωση που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 46 του ν.4194/2013 (Α' 208)» σημειώνεται χαρακτηριστικά.



Για εκβιασμό κάνουν λόγο οι δικηγόροι στο Κτηματολόγιο.

«Με τις διατάξεις που τίθενται στο νομοσχέδιο για την αλλαγή του φορέα από Α.Ε σε ΝΠΔΔ, επιχειρείται η εκβιαστική απόλυση των 63 έμπειρων δικηγόρων της ΕΚΧΑ Α.Ε. Ωστόσο μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από αυτή την εκδικητική ενέργεια και προκειμένου ο κ. Σταθάκης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, άφησε δήθεν ανοιχτό το παράθυρο να παραμείνουν 12 από τους 63 δικηγόρους. Θέτει ωστόσο φωτογραφικά κριτήρια, τα οποία η πλειονότητα δεν πληροί. Και φυσικά είναι αδιανόητο να κρίνουν τα στελέχη της διοίκησης η οποία αποτελείται από τοπογράφους μηχανικούς την επιστημονική κατάρτιση των δικηγόρων! Είναι απλά και μόνο ένα κακοστημένο άλλοθι για να προχωρήσουν στην απόλυσή μας» δηλώνει στο protothema.gr η κυρία Ζωή Ρούσσου, δικηγόρος της ΕΚΧΑ Α.Ε.

Η κυρία Ζωή Ρούσσου 



Μάλιστα όπως υποστηρίζει η κυρία Ρούσσου, ο ίδιος ο κ. Σταθάκης της είχε αποκαλύψει, ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί της θα απολυθούν από το Κτηματολόγιο. «Ο υπουργός την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού μου δήλωσε ότι θα πάρουν 12 από τους 63 δικηγόρους και οι υπόλοιποι θα φύγουμε! Αρνήθηκε μάλιστα να προβεί σε μετατάξεις! Η κυβέρνηση έχει κηρύξει ταξικό πόλεμο στους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά δεν θα κάμψει το φρόνημά μας. Θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και την επαγγελματική μας υπόσταση εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο στον αγώνα μας» λέει χαρακτηριστικά η δικηγόρος που απειλείται και η ίδια με απόλυση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης