Λαφαζάνης: Έγιναν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενώ η συμβολαιογράφος δεν ήταν στο γραφείο της

Λαφαζάνης: Έγιναν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενώ η συμβολαιογράφος δεν ήταν στο γραφείο της

Για χονδροειδέστατη παρανομία έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας - «Με τα μνημονιακά μέτρα η χώρα έχει μπει σε σκοτεινό μεσαίωνα»

Λαφαζάνης: Έγιναν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενώ η συμβολαιογράφος δεν ήταν στο γραφείο της
Μπροστά σε μια απροσδόκητη εξέλιξη βρέθηκαν τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας που ανέβηκαν στο συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18 στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, η συμβολαιογράφος δεν ήταν παρούσα στο γραφείο της. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, δε, μαζί της η συμβολαιογράφος του είπε «ότι δεν είναι αναγκαίο η συμβολαιογράφος που εκτελεί τον πλειστηριασμό να βρίσκεται στο γραφείο της. Μπορεί να κάνει τον πλειστηριασμό από οπουδήποτε αρκεί να είναι με ηλεκτρονικό μέσο». «Είναι χονδροειδέστατη παρανομία, με τα μνημονιακά μέτρα η χώρα έχει έρθει σε σκοτεινό μεσαίωνα» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Όσον αφορά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό αγροτεμαχίου στον Ωρωπό για 100.000 ευρώ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακοίνωσε ότι δεν πραγματοποιήθηκε γιατί δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος.

Κλείσιμο




Σύμφωνα με τα στελέχη της ΛΑΕ  ο νόμος ορίζει πως ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα πρέπει να τελείται παρουσία συμβολαιογράφου και μόνο από το συμβολαιογραφικό της γραφείο. 

«Εδώ ήρθαμε για τα δυο πολύ μικρά γραφεία που εκπλειστηριάζονται για 56.000 ευρώ, στη Βερανζέρου 1. Πρόκειται για επαγγελματικά γραφεία που βγαίνουν στο σφυρί. Διαμαρτυρηθήκαμε, κάναμε παρέμβαση στη συμβολαιογράφο. Μας είπε ότι δεν υπήρχε προσφορά. Τουλάχιστον σήμερα δεν θα πλειστηριαστούν. Βεβαίως σήμερα εκπλειστηριάζονται και τα γραφεία μας. Η συμπεριφορά που έχει η τράπεζα είναι απαράδεκτη και ανάλγητη απέναντι στους δανειολήπτες. Το εξωφρενικό, το παράδοξο είναι ότι η τράπεζα μας αρπάζει τα γραφεία. Γίνεται ιδιοκτήτης των γραφείων μας. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να έχουμε ιδιοκτήτη για τα γραφεία μας. Έκανε μια αιφνιδιαστική κίνηση χωρίς να μας ενημερώσει, μια κίνηση άκρως αλαζονική, αυταρχική και εκδικητική. Η τράπεζα νομίζει ότι έτσι κάνει επίδειξη πυγμής δίνοντας το μήνυμα στους δανειολήπτες: κοιτάξτε τι έπαθε η ΛΑΕ», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης