Κύπρος: Αποσύρει τη στήριξή του στον Νίκο Αναστασιάδη ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Κύπρος: Αποσύρει τη στήριξή του στον Νίκο Αναστασιάδη ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Ο καθηγητής της Παντείου ήταν ανάμεσα στους 100 που πρότειναν την περασμένη Παρασκευή τον Νίκο Αναστασιάδη για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κύπρος: Αποσύρει τη στήριξή του στον Νίκο Αναστασιάδη ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης
Την απόσυρση της στήριξής του στην υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη,
ανακοίνωσε ο καθηγητής  της Παντείου, Χριστόδουλος  Γιαλλουρίδης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Γιαλλουρίδης ήταν ανάμεσα στους 100 που πρότειναν την περασμένη Παρασκευή τον Νίκο Αναστασιάδη για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Αναλυτικά η δήλωση:
Κλείσιμο

 

«Αναφορικά προς την δημοσιοποίηση του ονόματος μου σχετικά με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα: Επικρότησα την αλλαγή πλεύσης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ως αποτέλεσμα υιοθέτησης διαχρονικών και επανειλημμένων τοποθετήσεών μου, η οποία αφορούσε πρωτίστως στην διαχείριση του Κυπριακού για απόσυρση άνευ ετέρου των κατοχικών στρατευμάτων, των εγγυητικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την διασφάλιση ενός καθόλα δημοκρατικού κράτους. Τονίζω, εν προκειμένω, πως οποιοσδήποτε από τους υποψήφιους προέδρους ζητούσε την συμβολική υποστήριξη μου, μετά από εξαγγελία αναλόγου θέσης, θα την είχε ανεπιφυλάκτως. Χαιρέτισα, επίσης, την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, την οποία πιστώνεται ο Πρόεδρος.

Όμως, η πρόσφατη δήλωσή του για εκχώρηση στο ψευδοκράτος κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυστυχώς, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής ικανότητας της σημερινής ηγεσίας να διαχειριστεί με σταθερή και αταλάντευτη γραμμή την κυπριακή υπόθεση, τηρώντας τις υποσχέσεις της προς τον Κυπριακό Ελληνισμό. Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική διαδρομή και τον πολιτισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και τους αγώνες για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, έχω καθήκον να υπακούσω στην συνείδησή μου, η οποία μου επιβάλλει να δηλώσω ρητά ότι αυτές τις ύστατες για τον τόπο ώρες δεν μπορώ να συνυπογράψω μελλοντικά σχέδια τύπου Ανάν επί τα χείρω.

Αποσύρω την υποστήριξή μου προς την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη και προτρέπω τους Κυπρίους να στηρίξουν τον υποψήφιο, τον οποίο αισθάνονται πως θα τηρήσει την θέση επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού. Παραμερίζοντας ιδεολογικές ή κομματικές αντιπαλότητες, με γνώμονα το μέλλον των επόμενων γενεών, οι οποίες θα κρίνουν τα πεπραγμένα μας, πρέπει να συνταχθούμε σε ένα κοινό μέτωπο και ενωμένοι να πορευθούμε προτάσσοντας στρατηγική απαλλαγής της Κύπρου από την κατοχή και αποκατάσταση της ελευθερίας. Η μόνη εγγύηση για την συνέχιση της ύπαρξης του Ελληνισμού στην Κύπρο και αποφυγή συνεπακόλουθης τουρκοποίησης είναι η απόρριψη των εγγυητικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών και η εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής καθολικά, ενιαία και αδιαίρετα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης