PROTOTHEMA

Ελλάδα

Σώοι οι δύο αεροπόροι

Στο μικροσκόπιο των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας τα συντρίμμια του Τ-2

Στο μικροσκόπιο των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας τα συντρίμμια του Τ-2

Κατέπεσε στην Καλαμάτα - Προβληματίζει το γεγονός ότι οι χειριστές «έχασαν» και τους δύο κινητήρες και μάλιστα με διαφορά χρόνου- Ποια τα σενάρια που εξετάζονται 

Στο μικροσκόπιο των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μπει τα συντρίμμια του Τ-2 Buckeye, του δικινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε το μεσημέρι στην περιοχή της Καλαμάτας. 
Και αυτό για να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης του, που ευτυχώς εξελίχθηκε ανώδυνα για τους δύο αεροπόρους που επέβαιναν σε αυτό, αφού έκαναν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων, το εγκατέλειψαν έγκαιρα και όπως προέκυψε και από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν στη συνέχεια, χαίρουν άκρας υγείας. 


Το Τ-2 Buckeye που ανήκει στην 363 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, απογείωθηκε στις 11:00 πριν το μεσημέρι της Τετάρτης για μια εκπαιδευτική πτήση σαν αυτές που εκτελεί καθημερινά. 
Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας στις 11.55 περίπου οι δύο χειριστές ενημέρωσαν τη βάση τους ότι έχουν πρόβλημα στον ένα κινητήρα και επιχειρούν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο.
Λίγα μόλις λεπτά αργότερα «έχασαν» και τον δεύτερο κινητήρα και έτσι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος το οποίο και συνετρίβη κοντά στην συνοικία Μπουρνιάς στην Καλαμάτα.
  
Αυτό λοιπόν το μηχανικό πρόβλημα καλούνται να εξιχνιάσουν οι τεχνικοί της Αεροπορίας και συγκεκριμένα να βρουν τα αίτια που «κράτησαν» και οι δύο κινητήρες και μάλιστα σε διαφορετική χρονική στιγμή. Από τα δεδομένα της πτήσης αλλά και από την εξέταση των κινητήρων θα φανεί αν το πρόβλημα εντοπίζεται στους κινητήρες αυτούς καθαυτού ή σε κάποιο από τα περιφερειακά συστήματα όπως αυτό της τροφοδοσίας καυσίμου ή της ηλεκτρικής συνδεσμολογίας. 

Το Τ-2 Buckeye είναι ένα Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.
Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αεροσκαφών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης καθώς αντικατέστησε τότε τα αεροσκάφη Τ-33.
Παρά την ηλικία του θεωρείται ασφαλές και αξιόπιστο. 

Τα πρώτα πλάνα από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους


Οι ιπτάμενοι του Τ-2 αποχωρούν από το σημείο της πτώσηςΦωτογραφίες: tharrosnews.gr

Δείτε βίντεο: Κατέπεσε αεροσκάφος της Π.Α.- Περπατώντας έφυγαν οι πιλότοι

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

DIMITRIS04/01/201811:04

Μάλλον, θα συμφωνήσω με το σχόλιο που έχει γραφεί από τον Αιθέρα. Fuel level low? Ελπίζω πως όχι.

Απάντηση
Όλα καλά καλή χρονιά .04/01/201808:58

Εχει μυστικά υπερόπλα η Ελλάδα , και αυτό φοβούνται οι εχθροί της. Έχει πυραύλους MCL ( μου σου έλ) και αντιεροπορικά tbfg μαζί με πυρπολικά . Οι Γερμανοί κάνουν ότι μπορούν για να αποκαλυφθούν τα όπλα της Ελλάδος. Βλέπε υπόθεση με γερμανικό ερευνητικό πλοίο. Μην ανησυχούν οι πολίτες , η χώρα είναι θωρακισμένη .Η οικονομία ήταν κσι είναι θωρακισμένη. Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν.Με ένα νόμο θα άλλαζαν όλα και θα καταργούνταν οι επιβουλές των ξένων. Βαδίζουμε σε χαρτογραφημένα νερά. Κουνάνε οι βάρκες στην θάλασσα. Όλα καλά καλή χρονιά

Απάντηση
...04/01/201806:09

Είδα τους πιλότους να φεύγουν περπατώντας και σκέφτομαι.......μα καλά....ο ένας δεν έπρεπε να είναι εικοσάρης;

Απάντηση
Paissios04/01/201802:13

Εισήλθε σε υπηρεσία στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στις ΗΠΑ.... σύχρονο μόντελο

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία