Αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Μόριας μετά τα επεισόδια

Αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Μόριας μετά τα επεισόδια

Αφορμή των προχθεσινών συγκρούσεων αποτέλεσε, για μια ακόμα φορά, η χρήση τουαλετών και μπάνιων


   

Αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Μόριας μετά τα επεισόδια
Επιχείρηση της Αστυνομίας λαμβάνει χώρα, από το πρωί, μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες,
η επιχείρηση εστιάζεται ιδιαίτερα στην περιοχή όπου διαδραματίστηκαν τα προχθεσινά επεισόδια, δηλαδή στο τμήμα του καταυλισμού όπου διαμένουν ομάδες ανδρών
μεταναστών.
Κλείσιμο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η υποβολή αιτημάτων ασύλου, καθώς και οι οικίσκοι και οι σκηνές όπου διαμένουν για τυχόν παραβατική δραστηριότητα.

Αφορμή των προχθεσινών συγκρούσεων αποτέλεσε, για μια ακόμα φορά, η χρήση τουαλετών και μπάνιων. Κοινό μυστικό όμως είναι ότι οι συγκρούσεις είναι αποτέλεσμα εθνικών διαφορών μεταξύ Αράβων από τη μια μεριά και Ιρακινών και Αφγανών από την άλλη. Οι δεύτεροι θεωρούν ότι υπάρχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση των πρώτων από τις υπηρεσίες ασύλου.

Στις ολονύκτιες συγκρούσεις συμμετείχαν και Αφρικανοί, στον τομέα των οποίων ξέσπασαν και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων αλλά και σε σωρούς απορριμμάτων, κυρίως με εύφλεκτα υλικά, που υπάρχουν παντού σε όλο τον καταυλισμό. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές κάηκαν και περίπου 10 σκηνές, στις οποίες διέμεναν άνδρες που συμμετείχαν στις συγκρούσεις.

Τα επεισόδια έλαβαν τέλος κατά τις 4 το πρωί της Τρίτης ύστερα από συνεχείς επεμβάσεις ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Κατά τις επιχειρήσεις έγιναν προσαγωγές, από τις οποίες προέκυψαν δυο συλλήψεις.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν περίπου 15 άτομα με τραύματα, δυο εκ των οποίων τραυματισμένοι με μαχαίρι. Ένας εξ αυτών εισήχθη και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική, άσχημα μαχαιρωμένος στο στήθος. Δεκάδες, επίσης, τραυματισμένων, κυρίως από πέτρες στη διάρκεια πετροπόλεμων που μαίνονταν μέσα στον καταυλισμό, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από εθελοντικές ομάδες που λειτούργησαν έξω από τον καταυλισμό.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης