Κανονικά προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες - Ποιοι είναι οι δύο νέοι «μνηστήρες»

Κανονικά προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες - Ποιοι είναι οι δύο νέοι «μνηστήρες»

Αυτό που παραμένει ασαφές είναι το τι θα γίνει με το Mega καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχει συσταθεί η νέα εταιρεία που θα διεκδικήσει άδεια για λογαριασμό του Τηλέτυπου, ο οποίος οριστικά και αμετάκλητα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία

Κανονικά προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες - Ποιοι είναι οι δύο νέοι «μνηστήρες»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες 
μετά και την πληροφορία ότι στο ΕΣΡ εμφανίστηκαν επτά ενδιαφερόμενοι προκειμένου να διεκδικήσουν ένα κανάλι.

Εκτός από τους παραδοσιακούς καναλάρχες (ΑΝΤ1, ALPHA, STAR, E,
ΣΚΑΪ
Κλείσιμο
), εμφανίστηκαν και εκπρόσωποι δύο νέων εταιρειών, της Proteas Production Media και της MIXTA, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία και τα απαραίτητα προς κατάθεση έγγραφα. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η πρώτη εταιρεία πιθανότατα ανήκει στον Φίλιππο Βρυώνη ενώ η δεύτερη ακόμη παραμένει άγνωστο αν ανήκει σε κάποιον γνωστό στον χώρο των media επιχειρηματία.

Στη διάσκεψη της Τρίτης συζητήθηκαν στο ΕΣΡ
οι προσφυγές των τεσσάρων σταθμών (ΑΝΤ1, ALPHA, STAR, ΣΚΑΪ) οι οποίες αφορούν στον αριθμό των αδειών, στο τίμημα εκκίνησης, στα κριτήρια της διαδικασίας αλλά και σε κάποια θολά σημεία που αφορούν το πόθεν έσχες όσων θα συμμετάσχουν στην δημοπρασία.

Τα μέλη του ΕΣΡ αν δεν συζητήσουν εντός δέκα ημερών τις προσφυγές τότε αυτές εκπίπτουν.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μία πρώτη εκτίμηση επί των ενστάσεων οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αναθεωρηθούν τα σημεία της προκήρυξης για τα οποία διατυπώνονται ενστάσεις οπότε, όπως εκτιμούν τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά και ως τις 11 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί πλήρεις όλοι οι φάκελοι των ενδιαφερομένων.

Αυτό που παραμένει ασαφές είναι το τι θα γίνει με το Mega καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχει συσταθεί η νέα εταιρεία που θα διεκδικήσει άδεια για λογαριασμό του Τηλέτυπου, ο οποίος οριστικά και αμετάκλητα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης