Βίος και πολιτεία του αντιεξουσιαστή που κατέστρεφε κυψέλες

Βίος και πολιτεία του αντιεξουσιαστή που κατέστρεφε κυψέλες

Θανάτωσε πάνω από 55.000.000 μέλισσες προκαλώντας ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ σε μελισσοπαραγωγούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς - Είχε κάνει σωρεία διαρρήξεων και κλοπών

Βίος και πολιτεία του αντιεξουσιαστή που κατέστρεφε κυψέλες
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του 49χρονου αντιεξουσιαστή με το πλούσιο ποινικό παρελθόν που συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου βάσει εντάλματος για ληστεία και αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο δολιοφθορέας που είχε ρημάξει τις κυψέλες μελισσοπαραγωγών σε Στερεά και Θεσσαλία.

Ο δράστης χτυπούσε στις ορεινές περιοχές της Οίτης και της Γκιώνας στην Φθιώτιδα, όπου προκάλεσε ζημιές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους μελισσοκόμους καθώς θανάτωσε πάνω από 55.000.000 (!) μέλισσες καταστρέφοντας τουλάχιστον 1.135 κυψέλες, είτε πετώντας τις σε γκρεμούς είτε βάζοντάς τους φωτιά, στις περιοχές Παύλιανη, Θερμοπύλες, Δαμάστα, Λιανοκλάδι, των Βαρδουσίων Φωκίδας, Στρώμη, Αγία Τριάδα, Καλοσκοπή και Αυλωνακίου στην Πορταριά του Πηλίου! Προηγουμένως, όμως, είχε φροντίσει να κλέψει το μέλι από τουλάχιστον 22 κυψέλες.

Σαν να μην έφταναν αυτά, τον περασμένο Νοέμβριο και το Μάιο, ο 49χρονος είχε διαρρήξει το Δημαρχείο Αγιάς στη Λάρισα και έναν ορειβατικό σύλλογο στους Αγίους Αποστόλους Πιερίας και είχε κλέψει μεταξύ άλλων 14 ποδήλατα και πλήθος ρούχα, τα οποία βρέθηκαν σε μια αγροικία που διατηρεί στον Μπράλο Φθιώτιδας και σε ένα σπίτι του σε περιοχή της Χαλκίδας.

Κλείσιμο
Εκεί βρέθηκαν, επίσης, 95 δοχεία με 203 κιλά και 750 γραμμάρια μέλι που προερχόταν από τις κλοπές κυψελών, δυο καπνιστήρια μελισσών, δυο βασιλικά διαφράγματα κυψελών, ένας χειροκίνητος μελιτοεξαγωγέας, ένας κηρηθροφορέας, ένας ημιαυτόματος ψεκαστήρας πλάτης με έντονη οσμή πετρελαίου, δυο καρότσια και ένας ασύρματος με φορτιστή και ακουστικά με τον οποίο παρακολουθούσε τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ..

Στους ίδιους χώρους κατασχέθηκαν τρεις φορητοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και τρία κινητά, για την προέλευση των οποίων συνεχίζεται η έρευνα.

Ο 49χρονος, που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές για ληστείες, εμπρησμούς και άλλα ποινικά αδικήματα κρατείται ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή, μετά την δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και φθορές, εμπρησμό, ζωοκτονία και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, που του άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας.
 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης