Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου για το δολοφονικό «καρτέρι» στο Ηράκλειο

Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου για το δολοφονικό «καρτέρι» στο Ηράκλειο

Κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός - Αν και είχαν χωρίσει εδώ και δέκα χρόνια τον απειλούσε - Αναζητούνται οι φυσικοί αυτουργοί - «Ήθελαν να με σκοτώσουν» δηλώνει ο ίδιος

Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου για το δολοφονικό «καρτέρι» στο Ηράκλειο
Ενώπιον του Εισαγγελέα αναμένεται σήμερα η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου, που κατηγορείται ως ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του πρώην συζύγου της. 

Παρόλο που το ζευγάρι είχε χωρίσει εδώ και δέκα χρόνια η γυναίκα, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς ο ψυχίατρος, τον απειλούσε. Μάλιστα ο ψυχίατρος υποστήριξε ότι οι απειλές ειπώθηκαν από την πρώην σύζυγό του στην αδερφή του, η οποία του τις μετέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Στριμπάκο η αδερφή του του είχε πει ότι η πρώην γυναίκα ήθελε να τον σκοτώσει.

Κλείσιμο
Μετά την απόπειρα εναντίον του ο ψυχίατρος από την πρώτη στιγμή δήλωσε στην αστυνομία πως ηθική αυτουργός της πράξης θεωρούσε την πρώην σύζυγό του. Η αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών την προσήγαγε και την συνέλαβε. Η γυναίκα αρνείται όλες τις κατηγορίες και μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν είχε ομολογήσει.

Την ίδια ώρα η αστυνομία αναζητά τους φυσικούς αυτουργούς της απόπειρας δολοφονίας του ψυχιάτρου, τους οποίους το θύμα δεν ήταν ακόμη σε θέση να τους υποδείξει αφού όπως είπε δεν θυμάται καλά τα πρόσωπά τους, ενώ το μόνο που είδε ήταν οι λάμψεις από τους πυροβολισμούς εναντίον του.


 «Ήθελαν να με σκοτώσουν»

«Ήθελαν να με σκοτώσουν», «έχω κατονομάσει ένα άτομο από το προσωπικό μου περιβάλλον από το οποίο έχω δεχθεί επανειλημμένες φορές απειλές κατά της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας». Τη σοκαριστική αυτή δήλωση είχε κάνει χθες  στο protothema.gr ο ψυχίατρος Δημήτρης Στριμπάκος, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης έπεσε θύμα ενέδρας θανάτου την ώρα που έφευγε από το ιατρείο του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τον κ. Στριμπάκο, πριν από δύο μήνες τον είχαν πυροβολήσει ξανά ενώ επέστρεφε σπίτι του μόνο που τότε είχαν επιλέξει ένα ερημικό σημείο.

«Την πρώτη φορά που μου συνέβη πριν δύο μήνες θυμάμαι ότι ήταν ένα άτομο πάνω σε μια μηχανή, με τύφλωσε με τον προβολέα του κάτω από μια γέφυρα της εθνικής που έπρεπε να σταματήσω για να ελέγξω και την ήξερε και αυτή τη διαδρομή ότι την ακολουθούσα καθημερινά» περιέγραψε τι συνέβη τότε ο ψυχίατρος.

«Χθες (σ.σ. το βράδυ της Πέμπτης) πάλι κάνοντας μια συγκεκριμένη κίνηση που κάνω φεύγοντας από το ιατρείο μου για να κάνω αναστροφή σε ένα υπαίθριο σκοτεινό πάρκινγκ, το μόνο που κατάλαβα είναι ότι δέχθηκα πυροβολισμούς. Στην αρχή πίστεψα ότι "έφαγα"τις σφαίρες στο κεφάλι γιατί γέμισα αίματα. Μία σφαίρα όντως σφηνώθηκε στο προσκεφαλό του καθίσματός μου, είδα τις λάμψεις από το όπλο και κινήθηκα όσο μπορούσα γιατί έπεσα πάνω στο τιμόνι και κατευθύνθηκα προς την οδό Καλοκαιρινού, πήγα σε κάποιο φαρμακείο και ζήτησα  βοήθεια» αφηγήθηκε τα όσα τρομακτικά έζησε.

«Δεν πρόλαβα να τους δω αυτή τη φορά αλλά προφανώς είναι οι ίδιοι που ήταν και την προηγούμενη φορά, ενέδρα και πυροβολισμοί, απλά τώρα ήθελαν να με σκοτώσουν» εξομολογήθηκε στο protothema.gr ο κ. Στριμπάκος.

«Τα έχω καταθέσει όλα αυτά. Ξέρω ότι από ένα άτομο έχω δεχθεί απειλές και όφειλα να το κατονομάσω στην αστυνομία» κατέληγε ο ψυχίατρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης