Παραμένει στη φυλακή ο Κύπριος πρώην βοηθός Γενικός Εισαγγελέας

Παραμένει στη φυλακή ο Κύπριος πρώην βοηθός Γενικός Εισαγγελέας

Τo Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου απέρριψε την έφεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου , ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 3,5 ετών για διαφθορά και συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος

Παραμένει στη φυλακή ο Κύπριος πρώην βοηθός Γενικός Εισαγγελέας
To Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου
απέρριψε πριν από λίγο την έφεση του παυθέντος Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου , ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 3,5 ετών για διαφθορά και συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε τόσο την καταδίκη όσο και τη ποινή θεωρώντας ως ορθή την απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Τα Ανώτατο Δικαστήριο απαντώντας στο ερώτημα αν ο κ. Ερωτοκρίτου καλυπτόταν από ασυλία ως δικαστικός λειτουργός αποφάνθηκε:  «σαφώς η απάντηση είναι όχι».

Κλείσιμο
Ακόμη όμως και να ήταν δικαστικός λειτουργός, όπως σημειώνει το Δικαστηρίο, ο κ. Ερωτοκρίτου είχε να αντιμετωπίσει και την κατηγορία της διαφθοράς οπότε κινείται έτσι κι αλλιώς εκτός του Συντάγματος η ασυλία του.

Για τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, το δικαστήριο είπε ότι παρά τα όσα του αποδίδονται για προκατάληψη, εντούτοις δεν ήταν ο ίδιος που διερεύνησε την υπόθεση, αλλά οι ποινικοί ανακριτές και ο Γενικός Εισαγγελέας χειρίστηκε την υπόθεση εκ της θεσμικής του ιδιότητας.

Είπε επίσης ότι ο χειρισμός της υπόθεση ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, έγινε από ιδιώτες κατήγορους, πράγμα που σημαίνει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δεν ενεπλάκη κι έτσι δεν παραβιάστηκε το δικαίωμα της δίκαιης δίκης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και την έφεση του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους ο οποίος σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο είχε συνωμοτήσει με τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου ώστε να μην εμφανιστεί εκ μέρους της Λαίκής τράπεζας σε αγωγή του κ. Ερωτοκρίτου για συμψηφισμό δανείου 600.000 ευρώ με καταθέσεις 600.000 ευρώ που κουρεύτηκαν το 2013. Το αντάλλαγμα ήταν η προώθηση ποινικών διώξεων εκ μέρους του Ρ. Ερωτοκρίτου σε υπόθεση Ρώσων αντιδίκων πελατών του κ. Νεοκλέους.

Η υπόθεση θεωρείται πρωτοφανής καθώς στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρ. Ερωτοκρίτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ως μάρτυρας κατηγορίας ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης