Νοσηλευτές ΕΣΥ: Είμαστε σάκος του μποξ για τον διαδικτυακά ασυγκράτητο κ. Πολάκη!

Νοσηλευτές ΕΣΥ: Είμαστε σάκος του μποξ για τον διαδικτυακά ασυγκράτητο κ. Πολάκη!

Ζητούν την παρέμβαση του υπουργού και κατηγορούν τον Πολάκη πως «στρουθοκαμηλίζει και αρνείται να δει την πραγματική εικόνα του καταρρέοντος ΕΣΥ

Νοσηλευτές ΕΣΥ: Είμαστε σάκος του μποξ για τον διαδικτυακά ασυγκράτητο κ. Πολάκη!
Να τοποθετηθεί στο θέμα των ελλείψεων σεντονιών στο Σισμανόγλειο αλλά και επί της προκλητικής και μη προσήκουσας συμπεριφοράς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, καλούν τον επικεφαλής της Αριστοτέλους, κ. Ανδρέα Ξανθό οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία (ΠΑΣΥΝΟ) – ΕΣΥ απαντά με σκληρά λόγια και χαρακτηρισμούς στην «πρωτόγνωρη τακτική του διασυρμού μέσω του Facebook» που ακολουθεί ο κ. Πολάκης, όπως έπραξε και
με το θέμα της έλλειψης σεντονιών το περασμένο Σάββατο. Το προεδρείο των νοσηλευτών τού καταλογίζει ότι «επιτίθεται κατά πάντων, δικαίων και αδίκων, με τρόπο ιταμό και απολύτως αποκρουστικό» κι επιπλέον πως «στρουθοκαμηλίζει, αρνείται να δει την πραγματική εικόνα του καταρρέοντος ΕΣΥ και αποδίδει στους Νοσηλευτές ιδιότητες παρακρατικών, θίγοντας ευαίσθητες χορδές της δημοκρατικής ευαισθησίας όλων των Ελλήνων πολιτών».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζει δε η Ομοσπονδία την προκλητική συμπεριφορά που είχε επιφυλάξει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πριν από περίπου ένα χρόνο όταν «είχε χαρακτηρίσει τους νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας τεμπέληδες εκτιμώντας ότι μαζί τους στη δουλειά τους παίρνουν και το πλεκτό τους».

Ιδίως σε ό,τι αφορά το Σισμανόγλειο, η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, χρεώνει στον κ. Πολάκη ότι δεν τήρησε την προσήκουσα διαδικασία, δηλαδή δεν αναζήτησε τις ευθύνες μέσα στην ιεραρχία, πρωτίστως από τον διοικητή του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τέλος από τον υπουργό Υγείας αλλά ακολούθησε «την πρωτόγνωρη τακτική του διασυρμού μέσω του Facebook  όπου εκατοντάδες «ακόλουθοι» είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν όποιον ατυχή πέσει στο λάκκο των λεόντων».

«Θεωρούμε ότι μόνον όποιος δεν θέλει να δει την αλήθεια, πραγματικά δεν τη βλέπει» τονίζουν οι νοσηλευτές, με αφορμή το πρωτοφανές σκηνικό που «στήθηκε» στο Σισμανόγλειο με την έλλειψη σεντονιών όπου επιρρίφθηκαν ευθύνες μόνο στον προϊστάμενο νοσηλευτή της κλινικής.

«Οι όποιες προσπάθειες γίνονται από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μηδενίζονται και ακυρώνονται από τη μονίμως ασυγκράτητη οργή του κ. Πολάκη, ο οποίος επιτίθεται κατά πάντων, δικαίων και αδίκων, με τρόπο ιταμό και απολύτως αποκρουστικό. Η διοίκηση, απαιτεί ικανότητα και τόλμη και σε καμία περίπτωση δεν ασκείται με το θυμικό, αλλά με σύνεση και σεβασμό προς τους διοικούμενους. Κλείνοντας, θεωρούμε αυτονόητη την τοποθέτηση επί του θέματος του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, γιατί ο κλάδος που κατά γενική ομολογία στηρίζει το ΕΣΥ, αποτελεί κατ’ επανάληψη σάκο του μποξ για τον διαδικτυακά ασυγκράτητο κ. Πολάκη» καταλήγει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

Την έντονη αντίδρασή της για τη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, διατύπωσε και η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ). «Το ΔΣ της ΕΝΕ καταδικάζει  

τις φαιδρές, απαράδεκτες και διχαστικές δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, σε ότι αφορά στην εργασία των συναδέλφων νοσηλευτών στο ΕΣΥ, και συγκεκριμένα στο Γ.Ν.Α. “Σισμανόγλειο”,  προσομοιάζοντάς τους, ως πλοκάμια  παρακράτους!» επισημαίνει η ΕΝΕ.

Το θεσμικό όργανο των νοσηλευτών διαπιστώνει με λύπη πως «ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα».

Στηλιτεύει επίσης τη…διακυβέρνηση του υπουργείου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας μέσω Facebook  κι εκτιμά πως «με τους απρεπείς χαρακτηρισμούς επιχειρεί ο κ. Πολάκης να  εξιλεωθεί για τα φοβερά δεινά όπου  έχει περιέλθει το ΕΣΥ».

«Καλούμε τον κ. Πολάκη λοιπόν, ν’ αφήσει τις πομφόλυγες και  τον «πόλεμο των σεντονιών» και να ενσκήψει πραγματικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές και κατ’ επέκταση οι ασθενείς σ’ ένα κατ’ επίφαση κοινωνικό κράτος» καταλήγει η ΕΝΕ.

Για σχεδόν δύο ώρες (12-2), μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις δηλώσεις του κ. Πολάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης