Δήμαρχος Λέσβου στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι συνθήκες για τους μετανάστες στο νησί είναι τραγικές με ευθύνη Μουζάλα

Δήμαρχος Λέσβου στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι συνθήκες για τους μετανάστες στο νησί είναι τραγικές με ευθύνη Μουζάλα

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους είπε ότι «υφιστάμεθα έναν ιδιότυπο ψυχολογικό εκβιασμό. Μας φέρνει απέναντι στο λαό λέγοντας ότι ο κακός δήμος, οι κακοί Λέσβιοι, εμποδίζουν»

Δήμαρχος Λέσβου στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι συνθήκες για τους μετανάστες στο νησί είναι τραγικές με ευθύνη Μουζάλα
«Οι συνθήκες διαβίωσης (σ.σ. για τους μετανάστες
στη Μυτιλήνη) είναι τραγικές με αποκλειστική ευθύνη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής» δήλωσε στο
ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός το πρωί της Τρίτης.

Κλείσιμο
«Ο κ. Μουζάλας
αποκρύπτει το γεγονός ότι στοιβάζονται πάνω από 6.000 άνθρωποι σε έναν χώρο για 2.000. Με τα σπιτάκια που έφερε, θα βάλει 200, με τους άλλους 4.500 δεν μας λέει τι γίνεται» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους για τον κ. Μουζάλα είπε ότι «υφιστάμεθα έναν ιδιότυπο ψυχολογικό εκβιασμό. Μας φέρνει απέναντι στο λαό λέγοντας ότι ο κακός δήμος, οι κακοί Λέσβιοι, εμποδίζουν».

Διευκρίνισε, δε, ότι «επί της ουσίας δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα αλλά εμείς σηκώσαμε όλο το βάρος την πρώτη περίοδο του 2015. Ο δήμος και η Λέσβος έχει δείξει ότι βάζει πλάτη στα δύσκολα όταν πιστεύει ότι κάτι γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Εξηγώντας τον αποκλεισμό του πλοίου το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Γαληνός είπε ότι «υπάρχει απόφαση της παλλεσβιακής κινητοποίησης ότι το νησί δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος».

«Με την πολιτική του αυτή ο κ. Μουζάλας έχει γίνει μέρος του προβλήματος. Στο νησί αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9.000 άνθρωποι που στοιβάζονται σε χώρους για 3.500» τόνισε ο δήμαρχος Λέσβου.

Όσον αφορά την πρόταση Τουσκ για κατάργηση της υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων από χώρες της ΕΕ, ο κ. Γαληνός τόνισε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να εφαρμοστεί αυτό που ζητά ο Τουσκ» ενώ υπενθύμισε ότι είχε «μια πρωτοβουλία ώστε να γίνει το δίκτυο δήμων για να κάνουμε για το μεταναστευτικό ότι δεν έκαναν οι κυβερνήσεις και τότε είχαν βρεθεί πάνω από 100 δήμοι σε όλη την Ευρώπη για να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης