Χατζηγιάννης: «Τυπικό» το θέμα με τα εμβάσματα των 5,3 εκατ. ευρώ στη Κύπρο

Χατζηγιάννης: «Τυπικό» το θέμα με τα εμβάσματα των 5,3 εκατ. ευρώ στη Κύπρο

Οι λογαριασμοί του εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένοι 

Χατζηγιάννης: «Τυπικό» το θέμα με τα εμβάσματα των 5,3 εκατ. ευρώ στη Κύπρο
Ενώπιον των δικαστών του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας βρέθηκε σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των εμβασμάτων ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο κατά τη διετία 2010 - 201.

Ο κ. Χατζηγιάννης - οι λογαριασμοί του οποίου εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμρνοι - κλήθηκε σε αυτοπρόσωπη εμφάνιση από τους δικαστές και προσκόμισε σήμερα στο συμβούλιο Εφετών το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Μετά το πέραςτης διαδικασίας ο κ. Χατζηγιάννης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ενώ ο συνήγορός του, Χρ. Βρούτσης, χαρακτήρισε καθαρά τυπικό το θέμα, με δεδομένο -όπως είπε - ότι και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του.

Το ιστορικό της υπόθεσης 

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμμότητα στη Δικαιοσύνη εδώ και μια πενταετία περίπου και πλέον ο δικαστικός έλεγχος εστιάζει στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 
Κλείσιμο

Αδίκημα που ο τραγουδιστής κατηγορείται ότι τέλεσε για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο το διάατημα διετία 2010-2011. 

Ήδη ο κ. Χατζηγιάννης έχει δικαιωθεί στα διοικητικά δικαστηρια ενώ ήδη εχει αθωωθεί και σε ποινικό επίπεδο για το θέμα της φοροδιαφυγής. 

Ωστόσο, ο κ. Χατζηγιάννης παραπέμφθηκε σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Στη συνέχεια ο τραγουδιστής άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. 

Όμως, το συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του κ. Χατζηγιάννη, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το συμβούλιο Εφετών - ενώπιον του οποίου βρέθηκε σήμερα ο τραγουδιστής- το οποίο και θα αποφασίσει αν θα πρέπει ή όχι να παραπεμφθεί σε δίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης