«Προπηλακισμούς και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» καταγγέλλουν στον Γαβρόγλου οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΕΠ

«Προπηλακισμούς και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» καταγγέλλουν στον Γαβρόγλου οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΕΠ

Οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας επειδή η διοίκηση του οργανισμού τους ζητά να δηλώσουν εδώ και τώρα το υπόλοιπο της κανονικής τους άδειας για το 2017

«Προπηλακισμούς και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» καταγγέλλουν στον Γαβρόγλου οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΕΠ
Σε σίριαλ εξελίσσεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εργαζομένων του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ΕΟΠΠΕΠ, και της διευθύνουσας συμβούλου του οργανισμού, Ελένης Γιαννακοπούλου.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το
πρόστιμο των 9.000 ευρώ που επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας στον οργανισμό επειδή δεν είχαν δοθεί καλοκαιρινές άδειες στους εργαζόμενους  και στην
απάντηση της κυρίας Γιαννακοπούλου που τους κατηγορεί για διαστρέβλωση γεγονότων,
Κλείσιμο
έρχεται να προστεθεί μια ακόμα ανακοίνωση, αυτή τη φορά από τον Σύλλογο Εργαζομένων στον ΕΟΠΠΕΠ.

Η ανακοίνωση που εστάλη με μορφή επιστολής στον υπουργό Παιδείας,
Κώστα Γαβρόγλου, κάνει λόγο για «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» και για φαινόμενα «προπηλακισμού και απειλών εναντίον εργαζομένων».

Αφορμή στάθηκε ένα μέιλ που εστάλη από την διοίκηση στους εργαζόμενους, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 13:30 που τους καλούσε να καταθέσουν, πριν τη λήξη του ωραρίου τους, (!) έντυπα αίτησης για το υπόλοιπο της κανονικής τους άδειας για το 2017.
 
Οι υπάλληλοι θεώρησαν ότι το χρονικό διάστημα που δόθηκε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που σχετίζεται τόσο με τη συνέχιση της λειτουργίας του οργανισμού, όσο και με τον οικογενειακό προγραμματισμό είναι ασφυκτικό και αποτελεί «μια ακόμη ένδειξη του νέου τρόπου αντιμετώπισης των εργαζομένων από την διοίκηση το τελευταίο εξάμηνο», όπως αναφέρουν στην επιστολή.
 
Όμως οι εργαζόμενοι δεν στέκονται μόνο στο θέμα των αδειών και στην επιβολή του προστίμου των 9.000 ευρώ, αλλά κάνουν λόγο στην επιστολή τους προς τον υπουργό για θλιβερά φαινόμενα, όπως της απαγόρευσης εργαζομένου να εισέλθει στο χώρο της εργασίας του όπως και φαινόμενων προπηλακισμού και απειλών εναντίον των εργαζόμενων χωρίς όμως να παραθέτουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πηγές του οργανισμού σχετικές καταγγελίες έχουν ήδη υποβληθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης