Δήμαρχος Λέσβου: «O κ. Μουζάλας να μεταφέρει τους μετανάστες σε άδειες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα»

Δήμαρχος Λέσβου: «O κ. Μουζάλας να μεταφέρει τους μετανάστες σε άδειες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό  πραγματοποιούν αύριο το μεσημέρι στην πλατεία Κλαύθμωνος οι πολίτες της Λέσβου

Δήμαρχος Λέσβου: «O κ. Μουζάλας να μεταφέρει τους μετανάστες σε άδειες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό στην πλατεία Κλαύθμωνος πραγματοποιούν αύριο το μεσημέρι οι πολίτες της Λέσβου, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής και η Λεσβιακή Παροικία.

Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου του νησιού Σπύρου Γαληνού οι Λέσβιοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
Γιάννη Μουζάλα, να μην θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, ενημέρωσε τους συντοπίτες του για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, τις αυξανόμενες αφίξεις προσφύγων και ζήτησε την υποστήριξη στις κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας του νησιού ώστε να μην μετατραπεί σε νησί φυλακή.
Κλείσιμο

 Όπως αναφέρει ο κ. Γαληνός στο Protothema.gr, «περιμένουμε την άμεση αποσυμφόρηση των δομών που υπάρχουν στα νησιά. Δεν δεχόμαστε τα νησιά τις αλληλεγγύης να μετατραπούν σε νησιά φυλακές. Ζητάμε την μεταφορά των υπεραρίθμων σε δομές στην ηπειρωτική χώρα που είναι άδειες αυτή την στιγμή. Το νησί το δικό μου όπως και τα διπλανά είναι υπερκορεσμένα, έχουμε υποδομές για 3500 και σήμερα έχουμε 9000 πρόσφυγες στο νησί. Εκ των πραγμάτων οι συνθήκες είναι απαράδεκτες, δημιουργούν εικόνες ντροπής απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ως προς τους πρόσφυγες και τα παιδάκια που μου βάζουν μπροστά για να με εκβιάσουν ψυχολογικά και φέρνουν κοντέινερ για να βάλουν υποτίθεται τα παιδάκια. Ας βρει τρόπο ο κ. Μουζάλας να λύσει το πρόβλημα. Ας τηρήσουν όσα προβλέπει η συμφωνία, ούτε για να επαναπροώθηση προς την Τουρκία, ούτε προώθηση προς την Ευρώπη. Να πάψουν να κρύβονται και να πετάνε τις ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης